Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Introductie - Succesvol veranderen van organisaties

Veranderingen zijn er dagelijks. We maken ze allemaal mee. Bewust of onbewust. Grote veranderingen, ingrijpende veranderingen maar ook kleine veranderingen kunnen soms ingrijpende gevolgen hebben. Afhankelijk van de positie die u inneemt (leidinggevende, projectmanager of adviseur), krijgt u op enig moment te maken met veranderprocessen in organisaties, privé of bij uw hobby. Management van veranderingen heeft daarom veel belangstelling van leidinggevenden en managers.

Jaap Hollaar | 20 mei 2008

'Er wordt wat af veranderd in organisaties: de ene automatiseringsoperatie is nog niet afgerond of het volgende cultuurtraject dient zich alweer aan. Veranderen moet, want wie stilstaat verliest in de strijd om de markt. Vandaar dat verandermanagement momenteel veel aandacht geniet...' zo begint een interview dat Jaap Boonstra onlangs gaf. Toch behalen veel veranderprocessen niet het gewenste resultaat. Als u dat ook zo ervaart of meer visie wilt over dit onderwerp, dan ondersteunt deze audioreeks u met praktische en theoretische inzichten over verandermanagement, zodat u een weloverwogen veranderaanpak kunt kiezen. Met als resultaat: succes in veranderprocessen in uw organisatie. Deze audioreeks over verandermanagement bestaat uit twintig afleveringen over de centrale thema's in verandermanagement: verkennen en diagnosticeren, visie formuleren en koers zoeken, ontwerpen van organisaties, realiseren van veranderingen, interveniëren in veranderingen en anders kijken naar veranderen. Deze eerste cd is een inleidende aflevering van de twintigdelige serie, met per cd een speelduur van ongeveer zeventig minuten. Professor Jaap Boonstra start met de vraag wat veranderen lastig maakt en gaat vervolgens in op de verschillende niveaus van veranderen. Na het bespreken van de veranderstrategieën is er natuurlijk tijd voor weerstand en communicatie. Hierbij gaat Boonstra uitgebreid in op de rollen die mensen spelen in veranderprocessen. Er wordt afgesloten met succesvoorwaarden voor veranderen. Het is praktisch om de cd's te beluisteren in de auto of in het openbaar vervoer. Zo brengt reistijd nog meer waarde op. De cd zit in een verzorgde box en de artikelen worden prettig voorgelezen. Gerenommeerde wetenschappers en praktijkbeoefenaars die hun sporen hebben verdiend op dit terrein, komen in deze serie aan het woord. De box ervaar ik als een onmisbaar instrument.

Over Jaap Hollaar

Jaap Hollaar MBA is Hoofd Stafbureau Facilitaire Zaken bij het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en heeft zijn MBA behaald bij Business School Nederland te Buren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden