Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Introductie - Succesvol veranderen van organisaties

Verandermanagementbox deel 1

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590008
10
Voormalig top 10Totaal 17 dagen
Voormalig top 100Totaal 73 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Deze eerste en inleidende aflevering van de 20-delige Verandermanagementboxbevat een overzicht van centrale thema's in verandermanagement. Eerst beantwoordt Jaap Boonstra de vraag wat veranderen lastig maakt. Vervolgens gaat hij in op drie niveaus van veranderen, waarna hij de fasen in veranderprocessen bespreekt. Dan komt de uitvoering aan bod: er bestaan veel strategieën om veranderprocessen in goede banen te leiden. Deze strategieën passeren de revue. Vanzelfsprekend is er de nodige aandacht voor weerstand en communicatie en gaat Boonstra uitgebreid in op rollen die mensen in veranderprocessen kunnen spelen. Hij besluit deze aflevering met succesvoorwaarden voor veranderen.

Prof. dr Jaap Boonstra is hoogleraar in verandermanagement aan de Universiteit van Amsterdam en professor organisatie dynamiek bij Esade Business School in Barcelona. Hij is tevens rector van Sioo, interuniversitair centrum voor organisatieen veranderkunde. Sioo ondersteunt managers en adviseurs in het realiseren van succesvolle veranderingen in organisaties.

De afleveringen van 'De Verandermanagementbox' worden ingesproken door de professionele voice-overs Ben Maasdam en Marjon Keller.

Wanneer u dit product koopt bij Managementboek.nl, kunt u de pdf van de tekst downloaden. Deze vindt u onder 'Uw account' (rechtsboven op deze pagina).

Specificaties

ISBN13:9789089590008
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Introductie - Succesvol veranderen van organisaties
Annelies Bakelaar | 4 augustus 2008
Deel 1 in de Verandermanagementbox staat bol van alles wat met veranderprocessen te maken heeft. Degelijke en leerzame informatie op het gebied van verandermanagement is zeker terug te vinden op deze luister-cd van Jaap Boonstra. Maar echt verrassend is de cd in mijn optiek niet. De insteek van deze luister cd is vooral theoretisch van aard, waardoor het luisteren naar deze cd, ook al zijn het maar zeventig minuten, intensief en vermoeiend kan zijn. Deze eerste cd van de Verandermanagementbox wordt voorgedragen door Ben Maasdam; op de volgende delen van de verandermanagement box wordt de tekst voorgedragen door twee personen, waardoor de cd prettiger wordt om naar te luisteren.
Lees verder
Introductie - Succesvol veranderen van organisaties
Jaap Hollaar | 20 mei 2008
Veranderingen zijn er dagelijks. We maken ze allemaal mee. Bewust of onbewust. Grote veranderingen, ingrijpende veranderingen maar ook kleine veranderingen kunnen soms ingrijpende gevolgen hebben. Afhankelijk van de positie die u inneemt (leidinggevende, projectmanager of adviseur), krijgt u op enig moment te maken met veranderprocessen in organisaties, privé of bij uw hobby. Management van veranderingen heeft daarom veel belangstelling van leidinggevenden en managers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Waarom veranderen lastig is
3. Soorten verandering
4. Veranderstrategieën
5. Fasen in veranderprocessen
6. Weerstand en betrokkenheid
7. Rollen in veranderprocessen
8. Interventies
9. Succesvoorwaarden voor verandering
10. Succesvol veranderen van organisaties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Introductie - Succesvol veranderen van organisaties