Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Startersgids voor zzp'ers

Er zijn veel verschillende soorten starters van een eigen bedrijf. Sommigen zitten op een roze wolk, omdat ze vinden dat ze een erg goed idee hebben. Ze onderzoeken niets en beginnen gewoon.

Corien Plaisier | 27 juli 2015

Anderen verdiepen zich eindeloos in alle regeltjes en bijkomende zaken van het ondernemen, waardoor het heel lang duurt voor ze echt van start gaan. En velen bewandelen de middenweg, ze verdiepen zich in een paar zaken, maar gaan gewoon beginnen. Wat voor starter u ook bent, ‘Startersgids voor zzp-ers’ helpt u in ieder geval op het financiële vlak goed en snel op weg. Starten met een goede financiële basis is altijd een goed idee. Het aantal bedrijven dat het niet redt, vanwege een slordige administratie, is groot. Het boek van Rinske Jansen neemt u moeiteloos door de belangrijkste zaken heen. Natuurlijk begint Rinske eerst met het ondernemingsplan en wat daarvoor nodig is. Later legt ze in detail uit hoe je een plan schrijft en vergeet ze zelfs het marketingplan niet. Ze licht de verschillende keuzes voor een rechtsvorm toe en wat de belastingtechnische gevolgen van een dergelijke keuze zijn. Heel helder beschreven allemaal. In de hoofdstukken die volgen vertelt ze hoe u een goede administratie moet inrichten. Het berekenen van een goed uurtarief gebaseerd op het dekken van alle kosten vergeet ze niet. En de uitleg hoe u een jaarrekening moet lezen is absoluut helder. Dat geldt ook voor het hoofdstuk over pensioenopbouw. Een heikel punt voor veel zzp-ers. De handige checklists achterin het boek en de voorbeeld formulieren voor bijvoorbeeld een urenregistratie maken het een complete gids. Deze formulieren zijn ook te downloaden op de website die bij het boek hoort. Al met al een heel compleet geheel en een echte aanrader als u van plan bent voor uzelf te beginnen.

Over Corien Plaisier

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden