Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Sales is sexy

‘Sales is sexy’ van Lucinda Douglas en Jan-Willem Seip geeft mij de handvatten die ik nodig heb om als vrouwelijke ondernemer mijn ‘mannetje’ te staan. Maar wel te blijven handelen vanuit mijn vrouwelijke kracht. Het neemt u mee in het verkoopproces en laat de verschillen tussen mannen en vrouwen zien. Met de genoemde tips, zowel in het boek als vanuit de interviews, kunt u meteen aan de slag.

Willy Sietsma | 17 september 2014

Het boek ‘Sales is sexy’ van Lucinda Douglas en Jan-Willem Seip toont aan dat vrouwen wel degelijk kunnen verkopen. Sales is niet alleen ‘iets voor hanige en opdringerige mannen, of foute types die hun klanten zo snel mogelijk zo veel geld uit de zaken willen kloppen.’ Nee, we doen het onbewust al elke dag. Vrouwen zijn zelfs geboren verkopers. Anders dan andere salesboeken, die vaak meer gericht zijn op de mannelijke manier van verkopen, wordt hier ook rekening gehouden met de vrouwelijke insteek. Dat maakt het boek heel herkenbaar. Regelmatig worden de verschillen genoemd en hoe daar mee om te gaan. Het is ook praktisch, want met behulp van oefeningen kan het geleerde direct in praktijk kan worden gebracht. Seip en Douglas nemen hele verkoopproces onder de loep, en ieder hoofdstuk bevat logische op elkaar volgende stappen. De auteurs benadrukken het belang van een goede basis, namelijk: wie is de ondernemer en hoe positioneert zij zich? Dit is de sleutel tot succes. Vaak wordt dit onderdeel vergeten. Daarom nemen de auteurs van ‘Sales is sexy’ de gouden cirkel van Simon Sinek als uitgangspunt. Daarin wordt je onderscheidend vermogen bepaald door het ‘waarom’ je doet wat je doet en verkoopt wat je verkoopt. En de inspiratie die hieruit voortkomt. De volgende fase van het verkoopproces is het aanboren van de markt: het vinden van klanten (offline en online), het verkopen met al zijn facetten en het onderhandelen. In het laatste zitten grote verschillen tussen mannen en vrouwen. Het hoofdstuk geeft veel tips over wat wel en wat niet te doen bij onderhandelen met mannen, maar óók met vrouwen. Het wordt pas lastig als je allebei hetzelfde spelletje speelt. Sterk vind ik dat de auteurs een hoofdstuk besteden aan onzekerheid, aan het geloven in jezelf en je product. Onzekerheid is namelijk een enorme belemmerende factor voor veel vrouwen. Ik ervaar dat zelf en hoor het regelmatig bij collega-ondernemers. Met behulp van het boek pakt u de mythes aan en durft u een goede prijs te bepalen. Maar het gaat verder. In het boek wordt benadrukt dat uw kleding, accessoires en zelfs auto moeten passen bij wie u bent en wat u wilt uitstralen. U kunt maar een keer een eerste indruk maken. De handige tips van de auteurs helpen hierbij. Verspreid door het boek staat uitspraken vanuit interviews met succesvolle vrouwelijke ondernemers. Zij geven tips geven of inzichten vanuit de praktijk. Deze uitspraken zijn een waardevolle aanvulling op de tekst van het boek. Het is wel jammer dat ze tussen de teksten geplaatst staan en niet meer gecentreerd. Het leidt af van de hoofdtekst. De titel ‘Sales is sexy’ heeft een prikkelende werking, waardoor u al snel wordt verleid het boek door te kijken. Eenmaal lezend wordt u al snel door de makkelijke schrijfstijl en de inhoud gegrepen. Is Sales sexy? Ik ben overtuigd.

Over Willy Sietsma
Willy Sietsma is counselor voor gescheiden vrouwen binnen haar praktijk WiSearch Counselling en Coaching. Haar diensten bestaan uit persoonlijke gesprekken, onlinetrainingen en Het Koffiemoment voor Gelukkiger Gescheiden Vrouwen. Haar recensies worden mede mogelijk gemaakt door boekrecensie is mede mogelijk gemaakt door Claire’s Assistance.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Lucinda Douglas, Jan-Willem Seip
Sales is sexy

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden