Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Creëer een band met je klant

‘Managementroman voor professionals die (niet) willen verkopen’, dat staat op de omslag van het boek ‘Creëer een band met je klant’ van Bart Groothuis. Ik heb het boek geregeld weer aan de kant gelegd voordat ik ‘em begon te lezen, want wat kun je nou nog schrijven over dit onderwerp. Maar de schrijver heeft me toch blij verrast.

Johan Bel RM | 27 januari 2015

Waarschijnlijk was het ook niet de intentie om in ‘Creëer een band met je klant’ met baanbrekende nieuwe informatie aan te komen. Dat heeft Bart Groothuis dan ook niet gedaan. Wat hij wel heeft gedaan is inzicht geven in alles wat nodig is om succesvol te verkopen en een relatie op te bouwen met je klant. Dat doet hij op een heel speelse wijze door alle lessen in romanvorm weg te schrijven. Je krijgt daardoor geen gortdroge stof aangereikt, maar leert stapje voor stapje het verkoopvak te doorgronden. De schrijver heeft z’n lessen verpakt in 44 hoofdstukken die hij steeds afsluit met leerpunten en tips. En dat is heel prettig, want ook al trapt hij nog wel eens een open deur in, alles komt uiteindelijk aan bod en van tijd tot tijd worden je ogen toch weer eens geopend en word je op scherp gezet over de essenties van het verkoopvak. Als ideale doelgroep zie ik vooral beginnende vertegenwoordigers en accountmanagers, en daarnaast techneuten en professionals bij wie het verkopen niet in de genen zit, maar dat wel als taak hebben. En dan met name in de B2B.

Over Johan Bel RM

Johan Bel RM is sinds 2009 mede-eigenaar van het marketingbureau Acsense. Acsense ondersteunt MKB-bedrijven in het oosten van het land met strategische en duurzame marketing. De focus ligt daarbij op duurzame energie, afval- en watermanagement, maakindustrie, bouw en infra. Bels achtergrond ligt in de industrie en groothandel, waar hij in 22 jaar tijd meerdere marketing- en commerciële directiefuncties heeft bekleed. Hij heeft als opleidingen HEAO-CE, Nima-C en WO-bedrijfskunde en is geaccrediteerd Register Marketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden