Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Risicogestuurd werken in de praktijk

Risicogestuurd werken in de praktijk is een welkome aanvulling op bestaande literatuur. Een van de belangrijkste belemmeringen voor risicomanagement (namelijk constant tijdgebrek) wordt hierin expliciet benoemd, evenals de constatering dat organisaties constant aan verandering onderheving zijn, en dat ook dit gepaard gaat met grote onzekerheden. 

Irna van der Molen | 3 november 2015

De combinatie van deze drie factoren (tijdgebrek, verandering en onzekerheden) staat dan ook centraal in dit boek. Van Staveren pleit dan ook voor een andere manier van omgaan met onzekerheden en tijdgebrek. Hij geeft een aantal managementvoorwaarden aan voor risicogestuurd werken, en geeft daarnaast haarscherp weer hoe methoden en structuren van middel tot doel geworden zijn. Het pleidooi voor nieuwe manieren van werken is dan ook een essentiële boodschap van dit boek. Absoluut een aanrader, niet alleen voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met risicomanagement, maar juist ook voor diegenen die gebruik maken van meer conventionele methoden en standaarden van risicomanagement.

Over Irna van der Molen
Irna van der Molen (1969) is coördinator voor het Centre for Risk management, Safety and Security van de Universiteit Twente. Ze is bestuurskundige en gepromoveerd op watermanagement Ze heeft onder andere gewerkt in Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh en de VS en studies verricht voor organisaties als de Wereldbank en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden