Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Minimal Management

Het softwarebedrijf Valve meldt het met enig trots op haar website: baasvrij sinds 1996. Geen hiërarchie, heel weinig regels en niemand die verteld wat je moet doen. Gewoon vertrouwen op de goede wil en de kwaliteiten van de medewerkers.

| 21 mei 2015

Het klinkt zo simpel en dat is het wellicht ook. Het pleidooi van Paul Verburgt in zijn aanbevelingswaardige boek Minimal Management sluit hier rechtstreeks op aan. Verburgt beschrijft niet vanuit een of ander abstract kader maar vanuit zijn eigen praktijk hoe je medewerkers weer laat ontdekken hoe ze het beste uit zichzelf en uit elkaar kunnen halen. Niet als nieuw managementinstrument, maar vanuit de diepgewortelde overtuiging dat nagenoeg iedereen zijn of haar beste beentje voor wil zetten als de werkomgeving daar maar toe uitnodigt. Lees dit boek!

Over Menno Lanting

Menno Lanting is freelance strateeg en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur op het gebied van digitaal leiderschap, connectivity, strategie en business innovatie. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden