Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Minimal Management

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789462760738
10
Voormalig top 10Totaal 107 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Paul Verburgt zet in 'Minimal Management' zijn hakken stevig in het zand. Al die managers, stafmedewerkers en regels hebben geen nut en ontkennen de volwassenheid van medewerkers én de natuurlijke bereidheid hun werk met toewijzing en plezier te doen.

De boodschap van Verburgt: geef medewerkers hun vrijheid en eigen verantwoordelijkheid terug en beperk management tot het uiterste minimum. Dit 'minimal management' is niet het zoveelste managementtrucje dat directies naar believen kunnen gebruiken. Het is een principiële keuze.

Ben je bang voor volwassen medewerkers? Koop dit boek dan niet. Als je erkent dat jouw organisatie is vastgelopen in beheersing en regelzucht, dan is 'Minimal Management' geknipt voor jou.

En werk je in een organisatie waar de top niets van minimal management wil weten? Achterin het boek vind je tips waarmee je er toch nog het beste van kan maken.

'Paul Verburgt heeft een mooi boek geschreven. Minimal management is een pleidooi voor eenvoud in het leiden van ondernemingen. Hij kiest radicaal voor het doorbreken van bestaande structuren en gewoontes die zo kenmerkend zijn voor de gang van zaken in heel veel bedrijven en instellingen. Om de vaak fatale brei van procedures en bureaucratie weg te werken, kiest Verburgt voor het geven van verantwoordelijkheid aan de mensen die het echte werk doen. Ruimte voor mensen en authentiek leiderschap zijn de kernbegrippen die je bijblijven na lezing van dit heldere, goed geschreven boek. Minimal management: terug naar de eenvoud. Prima. Ik heb het met plezier en instemming gelezen.'
Niek Jan van Kesteren, Algemeen directeur van VNO-NCW en MKB Nederland

'Verburgt beschrijft niet vanuit een of andere abstract kader maar vanuit zijn eigen praktijk hoe je medewerkers weer laat ontdekken hoe ze het beste uit zichzelf en uit elkaar kunnen halen.' - Menno Lanting, Strateeg, leiderschapsexpert en auteur

'Het vlot leesbaar geschreven boek zou een verplicht standaardwerk moeten zijn voor iedere onderwijsorganisatie.' - Ton Bastings, Bestuurslid Vereniging Beter Onderwijs Nederland, leraar Nederlands

'Wat maakt Paul Verburgt zo lezenswaardig? Allereerst heeft hij een afwijkende visie. Hij denkt niet een beetje anders, maar vaak eigenwijs, volstrekt anders. Ten tweede kan hij erg leuk schrijven. Geen wollige woorden en belangrijkdoenerij, maar klare taal. En in de derde plaats: hij heeft in de praktijk bewezen dat zijn aanpak werkt.' - Ben Tiggelaar, Managementauteur en gedragswetenschapper

'Dit boek gaat verder dan het decimeren van het management. Het zet een andere organisatie neer waar de persoonlijke verantwoordelijkheid van de medewerkers centraal staat en de manager dat doet wat hij/zij moet doen; het versterken en ondersteunen van zijn medewerkers.' - Marcel van Bronswijk, Voorzitter Board Schouten & Nelissen

'Wars van opsmuk geeft Paul in heldere taal en leesbare voorbeelden de lezer een praktische aanpak en de motivatie om dit morgen al direct toe te passen.' - Gerard Ketelaar, Managing Partner Quaestus Executive Search & Leiderschapsconsultancy

'Paul Verburgt houdt een pleidooi voor de eigentijdse volwassen medewerker. Voer je in je eigen organisatie Minimal Management in, dan zijn medewerkers en jouw bedrijf niet langer gevangen in structuren van schijnveiligheid en schijnoverzichtelijkheid en kunnen de echte professionals hun vak uitoefenen. Een roep om wederzijds vertrouwen en voor mij als vakbondsvoorzitter een inspiratie om de cao van de toekomst te minimaliseren tot een vertrouwensdocument met maatwerk voor de onderneming en ruimte voor de menselijke maat voor het individu.'
Reinier Castelein
Voorzitter De Unie, de vakorganisatie voor middelbaar en hoger personeel.

Specificaties

ISBN13:9789462760738
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:165
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (20)

Minimal Management
Thea den Broek en Reinald van der Meer | 5 januari 2016
Wie in een organisatie werkt waar regels, procedures en tradities de dienst uitmaken, heeft zo nu en dan behoefte aan frisse lucht. En dat biedt Paul Verburgt. Volop! Met ‘Minimal Management’ geeft hij velen een groot geschenk, dat wel inslaat als een bom.
Lees verder
In Focus: Minimal Management
Justin van Lopik | 27 november 2015
De boodschap van Paul Verburgt in Minimal Management: geef medewerkers hun vrijheid en eigen verantwoordelijkheid terug en beperk management tot het uiterste minimum. Wat vinden de klanten van Managementboek.nl van dit boek?
Lees verder
Minimalisme & risicosturing
Martin van Staveren | 30 juli 2015
Less is more? Een definitie van minimalisme is 'het streven om met zo eenvoudig mogelijke middelen een doel te bereiken, een effect te bewerkstelligen.' Zou het niet mooi zijn om op minimalistische wijze met risico’s om te kunnen gaan? Om zo eenvoudig mogelijk organisatie- of teamdoelen te realiseren, ondanks onzekerheden en bijbehorende risico’s? Als je antwoord hierop bevestigend is, dan heb ik goed nieuws: minimaal management is in opmars.
Lees verder
Minimal Management
Martin van Staveren | 21 juli 2015
Minimaal management, wie wordt daar blij van? Als het aan Paul Verburgt ligt vrijwel iedereen: de manager zelf - althans diegene die overblijft -, de medewerker en de klant.
Lees verder
Minimal Management
Martin van Bochove | 8 juni 2015
Minimal Management
Ben Tiggelaar | 2 juni 2015
Ik heb 'Minimal Management' van Paul Verburgt gelezen. Vooraf schreef Paul me dat ik het in anderhalf uur uit zou hebben. Hij overdreef niet. Een dun boek over minder management, mooier kan het haast niet.
Lees verder
Minimal Management
Niek Jan van Kesteren | 2 juni 2015
Minimal Management
Willem Mastenbroek | 2 juni 2015
Minimal Management
Johan Douwes | 2 juni 2015
Minimal Management
Marcel Bronswijk | 2 juni 2015
Minimal Management
Reinier Castelein | 2 juni 2015
Minimal Management
Jaap Nawijn | 1 juni 2015
Paul beschrijft zijn visie op organiseren en sturing in moderne en toekomstbestendige organisaties op een uiterst leesbare en toegankelijke manier. Hij geeft bovendien praktische tips en toepasbare adviezen. Ruimte en verantwoordelijkheid laten aan medewerkers, loslaten door een zeer beperkt aantal ‘managers’, sturen op resultaten.
Lees verder
Minimal Management
| 21 mei 2015
Het softwarebedrijf Valve meldt het met enig trots op haar website: baasvrij sinds 1996. Geen hiërarchie, heel weinig regels en niemand die verteld wat je moet doen. Gewoon vertrouwen op de goede wil en de kwaliteiten van de medewerkers.
Lees verder
Minimal Management
Adjiedj Bakas | 21 mei 2015
Velen hebben de functie ‘manager’ op hun visitekaartje staan. Paul Verburgt schetst in zijn nieuwe boek trefzeker de inflatie van dit ‘beroep’.
Lees verder
Minimal Management
Ton Bastings | 19 mei 2015
Paul Verburgts onvermoeibare kruistocht tegen de overbodige managementlagen, gebaseerd op een ruime praktijkervaring in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, krijgt gestalte in zijn boek Minimal Management.
Lees verder
Minimal Management
Gerard Ketelaar | 19 mei 2015
Paul Verburgt heeft met zijn nieuwe boek Minimal Management een prachtige spiegel voor de huidige generatie (angstige) control & command managers gemaakt.
Lees verder
Minimal Management
Ton de Korte | 19 mei 2015
Gezeten als Zeus op de Olympus aanschouwt Paul Verburgt (voormalig CEO) het gedoe en het gerommel waarmee de lagere goden – managers en stafmedewerkers – elkaar lastig vallen en bezig houden. Erger nog: ze houden ook de aardse stervelingen van hun werk en verstoren hun dagelijkse bezigheden.
Lees verder
Minimal Management
Dolf Algra | 19 mei 2015
It’s the organization, stupid! Paul Verburgt’s Minimal Management is als het zand op het strand: het schuurt, het plakt en het brandt. Blijf met veel onbeantwoorde vragen zitten. Interessante vergezichten. Knap werk dus.
Lees verder

Lezersrecensies

2.4 van de 5
21 stemmen
6
1
0
2
12

Interviews en artikelen (5)

interview
Paul Verburgt: ‘Minder managers meer productiviteit’
Rietje Grit 10 augustus 2015 Waarom wil iemand eigenlijk manager worden en elke dag duizend ballen in de lucht houden? Of is het zo dat de meeste managers helemaal niet nodig zijn, de organisatie duurder maken dan nodig en tegenwerking en kinderachtig gedrag oproepen?
interview
Paul Verburgt: ‘Zet het mes in álle managementlagen tegelijk’
Paul Groothengel 11 juni 2015 Hoe minder managers, hoe beter. Dat zegt Paul Verburgt die zelf 35 jaar manager was. Medewerkers zuchten onder de beheersdrift van hun managers en daarom moet het roer radicaal om, lezen we in zijn boek Minimal Management.
preview
Preview: Minimal management: hoe werkt het?
Paul Verburgt 2 juni 2015 ‘Management is vooral beheerskosten waaruit je moeiteloos zestig procent kunt wegsnijden’ aldus Paul Verburgt in zijn eerdere preview op zijn boek Minimal Management. In deze preview gaat Verburgt dieper in op de principes achter Minimal Management.
interview
Paul Verburgt: ‘De top verkrampt als ze vrijheid moeten toestaan’
Ronald Buitenhuis 27 mei 2015 Heb je diep vertrouwen in je mensen, beschouw je ze als volwassen medewerkers in plaats van als notoire uitvreters en onnozele zielen, dan heb je nauwelijks management nodig. ‘Management is vooral beheerskosten waaruit je moeiteloos zestig procent kunt wegsnijden’, betoogt auteur Paul Verburgt in het recht-voor-zijn-raap-boekje Minimal Management.
preview
Preview - Minimal Management
Paul Verburgt 13 mei 2015 Ruim een week voor de verschijning stond Minimal Management van Paul Verburgt al in de top 10 van Managementboek. In deze preview legt de auteur uit waarom ook u niet bang hoeft te zijn om wat minder te gaan managen.

Over Paul Verburgt

Paul Verburgt is een man van de praktijk. Bij onder andere ArboNed liet hij zien dat ‘minimal management’ niet alleen leidt tot tevreden medewerkers, maar ook tot beduidend betere resultaten.

Andere boeken door Paul Verburgt

Inhoudsopgave

Dit boek

Deel 1: De beheersingsmachine
Deel 2: Minimal management, wat is het?
Deel 3: Minimal management, hoe werkt het?

De Grijze Pagina’s

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Minimal Management