Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Waar ben jij eigenlijk van? - Helpt je op weg

'Waar ben jij eigenlijk van?' is een heerlijk overzichtelijk boek waarin één vraag centraal staat én beantwoord wordt: Hoe vind je een vorm voor je inhoud?

Christel Deckers | 9 februari 2022 | 1-3 minuten leestijd

Kiki Verbeek beantwoordt de kernvraag van haar boek vanuit een zevental perspectieven. In de eerste plaats vanuit dat van haarzelf; haar worsteling en zoektocht naar haar identiteit. Daarnaast voert ze zes andere door haar geïnterviewde personen op. Het zijn professionals uit verschillende vakgebieden, met ieder een persoonlijke zoektocht naar zijn of haar professionele identiteit en de daarbij passende vorm.

Kenmerken en patronen

Het doel van deze interviews is 'om kenmerken en patronen op het spoor te komen die een licht werpen op het ongrijpbare proces van het vinden van een vorm voor je inhoud'. Kiki Verbeek voorziet de interviews van commentaar, waardoor ‘het gemakkelijk wordt om de kennis en inzichten uit deze verhalen op jezelf te betrekken, te vertalen naar je eigen praktijk en toe te passen op de ontwikkeling van jouw professionele identiteit'.

Succesverhalen

Ik vind het jammer dat het allemaal succesverhalen zijn. Alle geïnterviewden, inclusief de schrijfster zelf, hebben een vorm gevonden die bij hun professionele inhoud past. Daarmee legt Verbeek de lat hoog voor haar lezers. Daarnaast denk ik dat iets als 'een vorm die bij je inhoud past' onderhevig is aan modes en de tijdgeest, en dat afgeronde succesverhalen daar geen recht aan doen.

Hoe het ook moge zijn, dit betekent niet dat dit boek je niet op weg helpt in je zoektocht. Immers het is altijd goed om na te denken of de vorm bij je inhoud past, en over de vraag of je vorm de juiste klanten trekt.

Daar helpt dit boek zeker bij. Het zet je aan het denken en de verschillende perspectieven van de geïnterviewden geven inspiratie om je reeds gekozen vorm te heroverwegen, aan te passen of geheel te herzien!

Frisse blik

Wat heeft het mij aan inzichten opgeleverd? Ik heb met een frisse blik zelf en met input van anderen opnieuw naar mijn website gekeken en ben tot een aantal aanpassingen gekomen. Die zoektocht is wat mij betreft niet eenmalig, maar een continu proces dat voortdurende aandacht vraagt. Zowel van mijzelf als van mijn (potentiële klanten). Zie www.christeldeckers.nl en laat me weten of mijn vorm bij mijn inhoud past!

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden