Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Keuzekracht - ‘Van harte aanbevolen’

Er zijn al zoveel boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling. Sommige boeken beklijven, andere totaal niet. Waar ligt dat nu aan? ‘Keuzekracht, stop met twijfelen, kies voor geluk’ van Eline Princée is oprecht een superboek als je wilt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en voor lastige keuzes staat.  

Simone Blokhuis | 16 februari 2023 | 2-3 minuten leestijd

Eline Princée slaagt er met Keuzekracht, stop met twijfelen, kies voor geluk in om je stap voor stap door jouw eigen keuzeproces te nemen. Als je bereid bent om niet alleen te lezen, maar ook proactief te werken met dit boek, dan kun je gefundeerde keuzes maken.

Is geluk maakbaar?

De vraag is of geluk maakbaar is. De een heeft nu eenmaal meer pech in zijn leven, terwijl de ander een zondagskind is en door het leven danst. Wat je overkomt valt niet altijd te regisseren, hoe je ermee omgaat wel. Door zelf de regie te pakken op wat er gebeurt in jouw leven, leef je proactief en laat je je niet slachtofferen door wat er gebeurt. Ik snap dat het gemakkelijk gezegd is en niet altijd even gemakkelijk is gedaan.

Praktisch handboek

Aan de hand van 5 thema’s: identiteit, verleden, hier en nu, toekomst en zelfregie, doorloopt Pincée het boek met je. Bij ieder thema horen reflectiemomenten en krijg je vragen voorgelegd. Als je die vragen voor jouzelf uitwerkt, dan komen de antwoorden vanzelf. Het boek is helder en vlot geschreven en leest echt heel plezierig. Daardoor vlieg je erdoorheen. Ook de oefeningen die je moet doen zijn duidelijk en eenvoudig omschreven, zodat je precies weet wat je aan het doen bent.

Als ik een punt van kritiek moet noemen, of een aanbeveling voor een volgende editie... Wat ik een beetje onhandig vind, is dat er geen ruimte voor aantekeningen is in het boek. Dat heeft niet mij voorkeur. Ik houd er niet van om met losse notitieboekjes te moeten werken, maar schrijf liever in mijn boek. Daar is dus helaas geen ruimte voor. Dat vind ik een gemiste kans.

Persoonlijke situaties

Princée verduidelijkt haar theorie met voorbeelden van haarzelf en van haar cliënten. Daarmee maakt ze voor mij de theorie erg tastbaar en invoelbaar. Een heel mooie casus is, wanneer ze vertelt over haar scheiding en hoe dat haar emotioneel volledig sloopte. Totdat ze ervoor koos om vanuit innerlijke kracht overeind te blijven en te ervaren dat er altijd keuzes zijn. Ze schrijft: ‘Ik hoefde niet meer vast te blijven zitten in die neerslachtige gedachten en emoties. Ik had besloten. Ik ga leven. Mijn Keuzekracht mindset was geboren’. Dat verduidelijkt ze daarna met: ‘Je kunt jezelf op elk gewenst moment volledig vernieuwen. Waar je ook staat. Niets is voor altijd. Je kunt andere dingen denken, je kunt je anders gaan voelen en daardoor kun je anders gaan leven. Gelukkiger, rustiger, vrijer.’

Aanmoediging om knopen te hakken

Mocht je zelf levensthema’s hebben waarmee je worstelt en het gevoel hebben dat je op een kruispunt in jouw leven staat. Begin met kiezen door dit boek aan te schaffen, te lezen en - nog belangrijker - te beleven door alle oefeningen te doen. Je zult merken dat de puzzel in elkaar valt en je antwoorden op vragen vindt, die je voorheen nog niet had. Daarmee wil ik zeggen dat ik het boek van harte aanbeveel om actief aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken. En zouden we dat niet allemaal moeten doen? Keuzekracht; stop met twijfelen en kies voor jouw eigen geluk!

Over Simone Blokhuis

Simone Blokhuis is Customer Experience Manager bij Centraal Beheer Achmea.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden