Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Stress zit niet tussen je oren - ‘Daagt uit jezelf beter te begrijpen’

Beantwoord de volgende vragen: Ben je vaak moe? Hoop je op meer uitdaging op je werk? Ben jij zelden trots op je werk? 3x ja? Misschien heb je dan wel een bore-out. In het praktische ‘Stress zit niet tussen je oren’, vind je talloze vragenlijsten over de symptomen van stress. Naast testen op bore-out en burn-out, kun je bijvoorbeeld ook nagaan of jij zelf stress bij anderen veroorzaakt en hoeveel zingeving jij op je werk ervaart.  

Jasmijn Mioch | 18 mei 2023

Stress zit niet tussen je oren van Cecile de Roos is verfrissend vanwege de verschillende wetenschappelijke perspectieven. De Roos weet dat stress iets is dat je van vele kanten kunt benaderen. Zij bespreekt in haar compacte boek de diverse aanvliegroutes om het bekende fenomeen te begrijpen en om er vervolgens ook zelf mee om te kunnen gaan. Op een manier die past bij jou en jouw situatie.

Psychologische stromingen

De Roos bespreekt de psychologische stromingen en de bijpassende aanpak van stress. Stel, je benadert stress vanuit de systeemtheorie dan is de aanpak heel anders dan wanneer je stress bekijkt vanuit de positieve psychologie. Het prettige is dat er geen goed en fout is. De Roos laat zien dat elke situatie weer een andere aanvliegroute en aanpak vraagt. Kortweg wordt dit situationeel modellengebruik genoemd.

Actiestand

In Stress zit niet tussen je oren vind je veel al bekende feitjes over de impact van voeding, slaap en bewegen. Feiten die je dan wel weer uitnodigen om in de actiestand te komen. Elk hoofdstuk nodigt uit tot zelfreflectie en daagt je uit jezelf beter te begrijpen.

Over Jasmijn Mioch

Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden