Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ontdek je begaafdheid - ‘Warm aanbevolen’

‘Ontdek je begaafdheid’ van Ellen de Lange-Ros is een gids voor de begaafde zzp’er. De auteur meldt dat het een eerste deel is in een serie, en kondigt een volgend deel aan dat zal gaan over ‘Het verpakken van je expertise tot een product waar klanten voor willen betalen.’

Christel Deckers | 21 juni 2024 | 1-2 minuten leestijd

Veel begaafde zzp’ers krijgen volgens Ellen de Lange-Ros reguliere business-adviezen, en die zijn voor hen minder van toepassing. Sterker nog: ze kunnen schadelijk zijn omdat begaafden hierdoor verkeerde keuzes maken.

Begaafdheid begrijpen

De Lange-Ros stelt dat het de kunst is om allereerst te ontdekken waarin je begaafd bent. Daardoor wordt helder waar je energie van krijgt, en welke activiteiten je juist energie kosten. Als je je begaafdheid beter begrijpt dan is dat bovendien zowel voor jezelf alsook voor je omgeving en je klanten een groot voordeel. Als tip geeft ze aan terug te denken aan de tijd dat je tussen je 4e en 12e jaar en wat je toen deed: waar speelde je mee? En hoe zit dat nu?

Veel van deze tips en adviezen voelen als een open deur. Dat geldt tevens voor oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk. Ik noem als voorbeeld: ‘Herken jij dat je eigenschappen hebt die door onze maatschappij vaak worden gezien als mannelijk? Zo ja, welke?’ Elk van de vier hoofdstukken heeft daarnaast een handige samenvatting.

Bijzonderheden

De meeste waardevolle tip voor mijzelf trof ik aan op pagina 40 namelijk Hoe leg je jezelf uit? Als ik mezelf goed/beter begrijp dan kan ik mijn bijzonderheden ook beter uitleggen aan mijn omgeving. Dat komt zowel mijn werk alsook mijn privé ten goede!

Ontdek je begaafdheid kost 15 euro en dat is een prima prijs; immers een paar zomertijdschriften kosten meer. Die zetten je waarschijnlijk minder aan het denken over je werk. Daarom is dit boek warm aanbevolen. Lekker lezen onder de parasol in je zonnige zomervakantie!

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden