Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

In Focus: Hoe coach ik mijn team? - en het team zichzelf!

In zijn nieuwste boek zet Joost Crasborn een stevige visie neer op het coachen van uw team. En hij biedt veel ingangen om samen teamambitie en teamkracht vrij te maken. In het boek staan HOE's centraal. Maar wat vinden de lezers ervan? In deze aflevering van In Focus: Hoe coach ik mijn team? - en het team zichzelf!

Justin van Lopik | 20 juni 2014 | 2-3 minuten leestijd

Jeannine Sok

Gastvrijheidsdeskundige, auteur, trainer en coach bij Gastologie

Het boek ‘Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf!’ vind ik een inspirerend boek. Het is voor mij een praktisch naslagwerk, het geeft mij veel tips die ik kan toepassen tijdens het coachen van een team. Ik gebruik het met name tijdens trajecten ‘Gastvrijheid loont’, tijdens zo’n traject train ik maandelijks medewerkers en coach het managementteam. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen ergens goed in is en een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Als je in medewerkers investeert is dat goed voor het team, goed voor de gasten (of ook wel klanten, patiënten, cliënten en leveranciers) en goed voor de organisatie. Mensen worden gelukkiger als ze op een prettige manier samenwerken, het gevoel hebben dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het resultaat en voldoende verantwoordelijkheid krijgen om zaken naar eigen inzicht op te lossen.

Het boek raad ik iedereen aan die het beste uit een team wil halen.

8

Gerdien Heerink-Ringlever

Adviesbureau Kode 4

Inspiratiebron, naslagwerk, handvatten aangeven om met het team de teamkracht te optimaliseren, dat is wat dit boek wil bieden. Crasborn heeft in zijn praktijk veel ervaring opgedaan en die deelt hij enthousiast. Hij laat weinig vragen onbeantwoord en bouwt zijn betoog op vanuit eigen overtuigingen en aannames. Hij schetst een bemoedigend, maar wellicht niet altijd realistisch, ‘actie - resultaat’-beeld: als je dit doet, leidt dat zeker tot... waarna een mooi resultaat wordt omschreven. In dit boek kan de lezer shoppen, er staat veel in de winkel. In die veelheid zit tevens een valkuil. Veel HOE's en tips overlappen met elkaar. Aangeboden vragenlijsten zijn lang, als er kenmerken staan, zijn het er veel. Dit past bij de opvatting dat de lezer zelf moet kiezen: ‘Doe wat werkt’. Ieder hoofdstuk sluit af met DENK & DOE-acties. Onduidelijk is welke selectie de auteur hier heeft gemaakt.

Het boek bevat een goed gevulde inspiratielijst met literatuur. In de hoofdstukken wordt hier echter niet consequent naar verwezen, waardoor het lastig is verdieping te zoeken.

7

Maarten Fijnaut

Performance coach bij Ardis Organisatie Advies

De energie in een team optimaliseren? Betere prestaties behalen doordat het team efficiënter en effectiever samenwerkt? Joost Crasborn legt uit 'hoe' het team in beweging kan worden gebracht. In Hoe coach ik mijn team? - en het team zichzelf! staan veel praktische tips en concrete voorbeelden. Het is een inspirerend boek, ook voor de ervaren manager. Juist omdat de auteur verschillende vernieuwende modellen en technieken verhelderend uitlegt. Bovendien stimuleert hij actie door praktijkgerichte oefeningen. Een aanrader voor managers of medewerkers van zelfsturende teams.

 

Joost Crasborn geeft veel antwoorden op talloze 'HOE' vragen. In 29 hoofdstukken helpt hij teams om zelfstandig te opereren en succes te bereiken. De hoofdstukken zijn prima afzonderlijk te lezen en staan volledig op zichzelf. Toch biedt het waarde om het gehele boek te lezen. Er staan veel ideeën, modellen en waardevolle technieken beschreven die soms niet direct uit de titel van het hoofdstuk te halen zijn.

8

Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is werkzaam bij Managementboek en hoofdredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden