Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Eat that Frog - Eindelijk weer in Nederlandse editie

Succes hebben is een kwestie van prioriteiten stellen. Mensen die durven kiezen en vooral die dingen aanpakken die een grote impact hebben op hun werk, bereiken meer. Brian Tracy, timemanagementexpert en bestsellerschrijver, geeft in Eat that frog 21 tips om superproductief te worden.

Jolanda Santbergen | 3 februari 2017 | 2-3 minuten leestijd

Eat that frog is een van de bestsellers van Brian Tracy, een internationaal vermaarde expert op het gebied van timemanagement. Het boek leest als een trein en biedt handvatten om productiever en efficiënter te werken.

Geen wereldschokkende tips, maar wel lekker helder en zeer pragmatisch.

Veel mensen ontbreekt het aan succes, omdat ze een groot deel van hun tijd verspillen, aldus Tracy. Omdat je nooit alles kan doen wat op je bord ligt, moet je kiezen voor de belangrijkste taken die je het meeste resultaat opleveren. Maar de meeste mensen spenderen de meeste tijd aan de onbenulligste taken en schuiven de belangrijkste activiteit, ‘the frog’, waar ze echt succes mee kunnen boeken, voor zich uit. Verander dat en je carrière zal een enorme impuls krijgen, belooft Tracy.

Je krijgt 21 stappen aangereikt om je leven te verbeteren. Van open deuren als ‘verbeter je skills’ tot bekende principes als de 80/20 regel; 20 procent van je activiteiten leidt tot 80 procent van je resultaten. Focus je dus op die 20 procent.

Als je moeite hebt met gestructureerd werken, kan dit boek je zeker helpen. Alle 21 stappen kun je meteen doorvoeren.

Voor gevorderden is het misschien wat simpel en voor het grootste gedeelte bekende kost. Toch kan het je opnieuw bewust maken van gewoontes die je niet direct vooruithelpen en je helpen om de puntjes weer eens even op de i te zetten.

Zo werkt het in ieder geval voor mij. Als film- en televisiemaker ben ik meer een creatieve dan een gestructureerde geest. Maar als ondernemer heb je die structuur keihard nodig om succesvol zaken te doen. Tracy’s heldere tips helpen daarbij.

Hij heeft de ideeën zelf opgedaan door goed te kijken naar het gedrag van succesvolle mensen. Tracy is een ‘selfmade man’. Hij ging zonder diploma van school en deed laaggeschoold werk. Op enig moment ging hij aan de slag als colporteur en had hij alleen inkomsten als hij iets verkocht. Hij bakte er niets van en ging daarom collega’s met meer succes ondervragen over hun aanpak. Hij bracht hun tips in de praktijk en werd een topverkoper. Leren van succesvolle mensen en dat vervolgens toepassen, werd zijn credo. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.! Tracy is miljonair en een van de meest gevraagde sprekers ter wereld. Zijn theorieën zijn simpel en logisch en in hun eenvoud briljant.

Eat that frog is een klassieker, die jarenlang niet in het Nederlands verkrijgbaar was. Deze uitgave is een vernieuwde versie, waarin Tracy ook ingaat op onze verslaving aan smartphones en social media. En een pleidooi houdt om minstens 1 dag per week offline te zijn, omdat dat je creativiteit en concentratie ten goede komt.

Zoals gezegd, geen hogere wetenschap, maar als je wel wat timemanagementtips kunt gebruiken, zeker een aanrader.

Over Jolanda Santbergen
Jolanda Santbergen is film- en televisieproducent. Ze maakt programma’s voor RTL4 en verschillende regionale omroepen. Met haar bedrijf Zand & Zink helpt ze ondernemers online contact te maken met video.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden