Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Observing Government Elites

Up Close and Personal

Gebonden Engels 2007 9780230008403
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Een goede reden om overheidselites te bestuderen, is dat zij beslissingen nemen die ons leven beïnvloeden - in positieve of negatieve zin. We willen weten wat ministers, bureaucraten en managers doen, waarom, hoe en met welke gevolgen. Met andere woorden: we zijn geïnteresseerd in hun redenen, handelen en het effect hiervan. Om hun redenen te doorgronden, hebben we een 'politieke antropologie' nodig van overheidselites.

'Observing Government Elites' bevat studies van zowel ambtenaren als hun managers uit verschillende landen en de Europese Unie. In dit boek leest u hoe zij hun werkveld beschrijven, waarbij de nadruk ligt op hun opvattingen en dagelijkse werkzaamheden. De auteurs analyseren hoe deze zaken samenhangen met diplomatiek-administratieve tradities; in een web van institutionele regels, routines, rituelen en relaties.

De auteurs bekijken hoe de opvattingen, werkzaamheden en tradities van ambtenaren betekenis krijgen in diplomatiek, politiek en overheidsdiensten. Daarnaast reflecteren zij kritisch op het doen van dit type veldonderzoek. De auteurs bieden uniek inzicht in het dagelijkse leven van ministers en senior rijksambtenaren.

Specificaties

ISBN13:9780230008403
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Druk:1
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul 't Hart

Paul 't Hart is hoogleraar Bestuurskunde aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht en co-decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Daarvoor was hij werkzaam aan de Australian National University, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam en als gastonderzoeker te Stockholm en Oxford. Ook is hij langdurig parttime verbonden aan het National Defence College van Zweden en de Australia New Zealand School of Government (ANZSOG). Zijn belangrijkste expertise ligt op het gebied van politiek-bestuurlijke beleids- en besluitvorming, politiekambtelijke verhoudingen, publiek leiderschap, publieke verantwoording en crisismanagement. Hij publiceerde over deze en verwante onderwerpen zo'n 25 boeken en bundels en een veelvoud aan artikelen en essays in wetenschappelijke en praktijkgerichte vakbladen. Hij heeft ruime toegepaste onderzoeks- en advieservaring binnen het openbaar bestuur in Nederland, Zweden en Australië, onder meer bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (nu AIVD), het openbaar ministerie en de politie, alsmede bij diverse beleidsdepartementen. Hij is een gepassioneerd opleider van professionals in het publieke domein en was voor de NSOB onder meer decaan van haar MPA opleiding en de Leergang Strategisch Politieleiderschap. Hij ontwikkelde in Australië voor ANZSOG de leergang Towards Strategic Leadership voor ambtenaren die op de drempel staan van senior leidinggevende functies. Hij is een veelgevraagd spreker op leergangen en congressen in binnen- en buitenland. Zie verder: http://www.uu.nl/rebo/medewerkers/PtHart.

Andere boeken door Paul 't Hart

Over Mirko Noordegraaf

Prof. dr. Mirko Noordegraaf (1969) is als hoogleraar Publiek Management verbonden aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. Hij richt zich op organisatie- en managementvraagstukken in publieke domeinen. Daarbij ligt bijzondere nadruk op publieke managers en hun professionaliteit, variërend van Haagse en gemeentelijke beleidsmanagers, via politiemanagers en leidinggevenden bij rechtbanken, tot bestuurders in zorg, onderwijs en welzijn.

Andere boeken door Mirko Noordegraaf

Inhoudsopgave

Being There (R.A.W.Rhodes, P.'t Hart & M.Noordegraaf)

PART I: OBSERVING AT HOME
The Everyday Life of a Minister: A Confessional and Impressionist Tale (R.A.W.Rhodes)
Spies at the Crossroads: Observing Change in the Dutch Intelligence Service (P.'t Hart)
Men at Work: How Public Policy Managers Cope (M.Noordegraaf)
Governing Karlstad: An Insider's Story (P.O.Norell)

PART II: OBSERVING ABROAD
Dutch Eurocrats at Work: Getting Things in Done in Europe (K.Geuijen, P.'t Hart & K.Yesilkagit)
The EU's Nomads: National Eurocrats in European Policy Making (R.Thedvall)
European Integration in Anthropological Perspective: Studying the 'Culture' of the EU Civil Service (C.Shore)
So What? The prospects and Pitfalls of Being There (R.A.W.Rhodes, P.'t Hart & M.Noordegraaf)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Observing Government Elites