Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Presence

Exploring profound change in people, organizations and society

Paperback Engels 2005 9781857883558
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

'Presence' is het lang verwachte nieuwe boek van Peter Senge die wereldwijd wordt beschouwd als een van de meest innovatieve denkers over management en leiderschap die bestsellers schreef zoals: 'The Fifth Discipline'serie waarvan er meer dan een miljoen examplaren zijn verkocht. Nu gaat hij dieper in op persoonlijke ontwikkeling, 'de zin' en op het gebied van de toekomst - met een nieuwe theorie over verandering en leren. 'Presence' slaat een brug tussen de materiële en de spirituele vlakken.

Vier experts op het gebied van lerende organisaties praten met elkaar over transformationele verandering. Met Peter Senge als gids, vragen de auteurs ons om onszelf en organisaties te onderzoeken door u af te vragen, 'Welke vraag ligt in de kern van mijn werk?' en 'Hoe kom ik van mijn tunnelvisie af om zodoende alles beter te begrijpen?'

Specificaties

ISBN13:9781857883558
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:290
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (3)

recensie
Presence
Pierre Pieterse | 31 juli 2006
Je hebt veranderingen, en je hebt veranderingen. En wel diepgaande collectieve veranderingen. De sleutel tot zulke echt structurele veranderingen ben jezelf, en in hoeverre die sleutel past, hangt af de persoonlijke groei die je doormaakt. Dat is één van de conclusies na lezing van Presence, het nieuwste boek van Peter Senge, die natuurlijk vooral bekend is van De Vijde Discipline over lerende organisaties en systeemdenken. Met dit boek probeert Peter Senge, samen met zijn co-auteurs Scharmer, Jaworski en Flowers, naar eigen zeggen een alomvattende theorie te ontwikkelen over veranderen en leren. Vandaar de ondertitel: ‘een ontdekkingsreis naar diepgaande verandering in mensen en organisaties’. Hierbij worden allerlei inzichten uit verschillende wetenschappen, wereldreligies en business cases geïntegreerd. Want alleen met een geïntegreerde visie en aanpak kunnen we de gewenste en noodzakelijke diepgaande veranderingen realiseren. Presence wil inzicht geven in hoe de mens als collectief mondiale vraagstukken kan beïnvloeden, zoals mondialisering en de groter wordende kloof tussen arm en rijk. Maar ook voor diepgaande veranderingen op kleinere schaal zoals het veranderen van bijvoorbeeld een gezondheidszorgsysteem of het creëeren van een nieuwe onderneming, is volop aandacht. Het is natuurlijk niet voor niets een ‘allesomvattende ontdekkingsreis’ naar de wortels van veranderen.
Lees verder
recensie
Presence
Gert-Jan Smit | 31 juli 2006
Door u(w) innerlijk te transformeren bent uzelf de sleutel tot verandering van uw omgeving, zo luidt de conclusie van het boek 'Presence'. In die zin geven Peter Senge (onder meer auteur van 'De Vijfde Discipline') en zijn co-auteurs antwoord op de vraag wat nodig is om diepgaande veranderingen en doorbraken in mensen en organisaties te bewerkstelligen. Het boek gaat overigens verder dan het niveau van organisatieveranderingen, het rept ook over wenselijke of noodzakelijke veranderingen op mondiaal niveau waarbij de mens de sleutel is.
Lees verder
recensie
Presence
Bas Braad | 20 juli 2006
Presence, het nieuwe boek van Peter Senge, C. Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers is even wennen. Het is duidelijk anders dan de andere boeken die we kennen van Senge over de lerende organisatie. Deze eerdere boeken blinken uit in duidelijke structuren, aangevuld met heel veel tips hoe deze in de praktijk te brengen. Met dit boek wil Senge ons inzicht verschaffen hoe diepgaande collectieve verandering plaatsvindt. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
8 stemmen
6
0
0
2
0

Over Peter Senge

Peter Senge is hoofddocent aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), voorzitter van de Society for Organizational Learning en auteur van 'De Vijfde Discipline'. Hij is een erkend pionier, theoreticus en schrijver op het gebied van managementinnovatie.

Andere boeken door Peter Senge

Over Joseph Jaworski

Joseph Jaworski begon zijn beroepscarrière als advocaat bij de firma Bracewell & Patterson, waarvan het hoofdkantoor in Houston is gevestigd. In 1975 werd hij gekozen als lid van het American College of Trial Lawyers (tot welk college maar een procent van alle advocaten in de Verneigde Staten wordt toegelaten). Gedurende vijftien van de twintig jaar dat Jaworski bij Bracewell & Patterson werkte, was hij senior partner. Ook was hij mede-oprichter van de United Savings Life Insurance Company (de latere Transport Life Insurance Company) en de Alaskan Oil and Refining Corporation (de huidige Tesoro-Alaskan Refining Corporation). Daarnaast had Jaworski de leiding van een succesvolle paardenfokkerij, Circle J. Enterprises, die in 1972 de Supreme Champion leverde van de American Quarter Horse Association. In 1980 nam Jaworski ontslag als advocaat om het American Leadership Forum op te richten, een non-gouvernementele instelling ter ontwikkeling van samenwerkend leiderschap om de stedelijke en regionale problemen in de Verneigde Staten het hoofd te bieden. Tien jaar later werd hij voor vier jaar benoemd bij de Koninklijke Nederlandse Shell in Londen, waar hij een multinationaal team van experts leidde bij het ontwerpen van twee mondiale scenario's – verhalen over de mogelijke toekomst van de wereld in de loop van de komende dertig jaar. Na zijn opdracht bij Shell trad Jaworski toe tot het MIT Center for Organizational Learning, waar hij met vooraanstaande ondernemingen werkt om lerende organisaties op te bouwen. Zeer onlangs heeft hij het Centre for Generative Leadership mee helpen oprichten, een professioneel consortium dat met cliënten samenwerkt om die vorm van leiderschap te creëren die nodig is om de toekomst vorm te geven. Jaworski's oudste zoon Joe is advocaat in Houston. Zijn beide andere kinderen Leon en Shannon, wonen met Jaworski en zijn vrouw Mavis, die arts is, in de North Shore van Boston.

Andere boeken door Joseph Jaworski

Over Otto Scharmer

C. Otto Scharmer ontwikkelde in een intensieve samenwerking van met medewerkers van het voormalige MIT Center of Organisational Learning de U-theorie.

Andere boeken door Otto Scharmer

Inhoudsopgave

Introduction

Part 1 - Learning to see

1. The requiem scenario
2. Seeing our seeing
3. Seeing from the whole
4. Seeing with the heart

Part 2 - Into the silence

5. The generative moment
6. An emerging understanding
7. The eye of the needle: letting go and letting come
8. The wedding

Part 3 - Becoming a force of nature

9. In the corridor of dreams
10. The Grand will
11. In dialogue with the universe
12. Realizing and the craft of institution building

Part 4 - Meeting our future

13. Leadership: becoming a human being
14. Science performed with the Mind of Wisdom
15. Presence

Epilogue: 'With Man Gone, Will There Be Hope For Gorilla?'

Notes
Acknowledgements
About the authors
About the organizations
Index
Reader comments

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Presence