Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

We komen er wel uit

Leer onderhandelen van een politieonderhandelaar

E-book Epub Nederlands 2024 9789000390908
Verkooppositie 4818Hoogste positie: 196
Direct te downloaden

Samenvatting

Leer effectief onderhandelen van een politieonderhandelaar

Hoe zorgt een politieonderhandelaar tijdens een gijzeling dat de gijzelnemer zelf naar buiten komt, terwijl hij weet dat hij zal worden aangehouden? Waarom lukt het de een wel om nog €1000 van die nieuwe auto af te praten terwijl de ander zelfs de sleutelhanger nog moet afrekenen? Waarom krijgt het ene kind wel voor elkaar dat hij tot twaalf uur op mag blijven en zijn broertje – op dezelfde leeftijd – niet? En hoe zorg je ervoor dat bij het bepalen van de vakantiebestemming iedereen blij is met het eindresultaat?

Natuurlijk kunnen persoonlijkheid, omstandigheden of geluk een factor zijn, maar bepaalde technieken spelen ook een belangrijke rol bij het voeren van een onderhandeling. Aan de hand van 6 principes kun je deze technieken aanleren. Effectief onderhandelen is een vaardigheid die je helpt om een zwaar, belangrijk of juist spannend gesprek ontspannen in te gaan.

De kern van onderhandelen is dat je daadwerkelijk de verbinding aangaat met de ander en op basis daarvan het maximale resultaat behaalt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degene aan de andere kant van de tafel. Want op het moment dat je inziet dat een onderhandeling nooit een winnaar en verliezer hoeft te hebben, maakt dat alles een stuk eenvoudiger!

Specificaties

ISBN13:9789000390908
Trefwoorden:onderhandelen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2024
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
We komen er wel uit - ‘Toegankelijke en praktische aanvulling’
Hans de Witte-van Mierle | 13 juni 2024
Je onderhandelt vaker dan je denkt. Om je daarbij te helpen schreven Heidi Nieboer en Marjolein Smit-Arnold Bik dit boek. De titel is direct een zin om te onthouden: ‘We komen er wel uit’. De ondertitel is Leer onderhandelen van een politieonderhandelaar.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Stap als mens een onderhandeling in
Ronald Buitenhuis 14 juni 2024 Heidi Nieboer was de eerste fulltime politieonderhandelaar in Nederland. Ze maakte diverse gijzelingen, ontvoeringen en suïcidepogingen mee. ‘Je kunt wel roepen, leg dat mes neer of kom naar buiten, maar daar red je het niet mee. Onderhandelen draait vooral om verbinding maken.’ Over de parallellen en verschillen tussen onderhandelen bij de politie en de corporate wereld en zes principes die altijd gelden.

Over Heidi Nieboer

Heidi Nieboer was de allereerste fulltime politieonderhandelaar in Nederland. Als Expert Onderhandelingsstrategieen bij de Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid was onderhandelen met terrorisiten haar specialisme. Zij kwam onder meer in actie bij ontvoeringen in het buitenland. In de jaren ervoor werd zij al op oproepbasis ingezet bij gijzelingen, ontvoeringen, gebarricadeerde verdachten en pogingen tot zelfdoding in Nederland. Dat combineerde zij met diverse leidinggevende functies bij de politie. Ook is zij binnen de politie actief geweest als opleider, trainer en gedragswetenschapper. In die rol trainde zij de geheime eenheden.  Haar interesse in en professionaliteit op het gebied van politieonderhandelingen onderstreepte zij door in 2011 af te studeren aan de Charls Sturt University in Australie als Master of Arts in Police Negotiation. In Europa is zij de enige met deze titel.  Heidi houdt ervan op om de toppen van haar kunnen te presteren en daagt zichzelf elke dag uit. Ze staat in het leven met een flinke dosis nieuwsgierigheid en is altijd geinteresseerd in het verhaal van de ander. Die eigenschap droeg eraan bij dat zij succesvol was als onderhandelaar.  Sinds 2015 maakt Heidi vanuit haar ervaring als politieonderhandelaar op krachtige wijze de vertaalslag naar het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. In die jaren heeft zij de '6 Principes van effectief onderhandelen' uit haar boek ontwikkeld en uitgebreid toegepast en getoets. 

Andere boeken door Heidi Nieboer

Over Marjolein Smit-Arnold Bik

Marjolein Smit-Arnold Bik is leidinggevende bij de politie. Marjolein heeft veel ervaring opgedaan als leidinggevende van teams en diensten maar ook als algemeen commandant bij evenementen, crises en grote rechercheonderzoeken. Als vrijwilliger is zij mediator en buurtbemiddelaar, rollen waarbij zij moeilijke gesprekken faciliteert.

Andere boeken door Marjolein Smit-Arnold Bik

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1 Van connectie naar impact
Van contact naar connectie
De kracht van goede communicatie
De eis is niet de (onderliggende) behoefte
Opbouwen van vertrouwen
Onderhandelen is iets anders dan het voeren van een debat
Samenvatting
Do It Yourself

2 Laat je niet gijzelen
De politieonderhandelaar als gegijzelde
Psychologische gijzeling
Ga je voor je geluk of ga je voor je gelijk?
Laat je niet gijzelen door je emoties
Samenvatting
Do It Yourself

3 Stap in de schoenen van de ander
Met wie voer ik dit gesprek?
Wat is het belang van de ander?
Stereotypen en (voor)oordelen
Empathie of sympathie?
Samenvatting
Do It Yourself

4 Jij bent het belangrijkste instrument
Ken jezelf
Onderhandelingsstijlen
Ontwikkel jezelf
Ego en trots
Positieve mindset
Samenvatting
Do It Yourself

5 Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Je hoeft het niet alleen te doen
Samen voorbereiden
Samen het gesprek voeren
Samen afronden
Van ‘tegenpartij’ naar ‘tegenpartner’
Samenvatting
Do It Yourself

6 Voorbereiding is de sleutel tot succes
Het belang het niet alleen te doen
Hoe bereid je je voor?
Opleiding en ontwikkeling
Samenvatting
Do It Yourself

7 Proces, beïnvloeding en non-verbale communicatie
Het proces
Beïnvloeding
Non-verbale communicatie
Samenvatting
Do It Yourself

Nawoord
Bijlagen
literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        We komen er wel uit