Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 76% korting
,

Werken met logistiek

Supply chain management

Gebonden Nederlands 2015 9789001841805
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Nog slechts 4 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
72,95
17,95
VOORDEEL - 76% korting

Samenvatting

'Werken met logistiek' is in de laatste 25 jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor kennismaking met het logistieke vakgebied. Het boek biedt een brede inleiding voor logistieke en niet-logistieke opleidingen en is voor zowel propedeuse als hoofdfase geschikt. Gebruikers noemen als sterke punten: compleetheid, duidelijkheid, toegankelijkheid, geschiktheid voor zelfstudie, de vele voorbeelden, de praktijkgerichtheid en de aantrekkelijke vormgeving.

Naast de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, besteden de auteurs aandacht aan inkooplogistiek en reverse logistics. Nieuw in deze editie is de expliciete aandacht voor de logistieke aspecten van e-commerce en voor haven- en vervoerslogistiek.

De theorie wordt verduidelijkt met recente praktijkvoorbeelden uit industrie, handel en zakelijke dienstverlening. De auteurs kennen het vak uit eigen werkervaring en hebben daarnaast uitgebreide ervaring in het onderwijs op hbo’s en universiteiten.

Kortom, 'Werken met logistiek' is een compleet handboek voor studenten en professionals.

Website:
Voor studenten:
- Interactieve toetsvragen met feedback
- Open vragen
- Flitscolleges
- Cases
- Excel-modellen
- Antwoorden op tussenvragen

Voor docenten:
- Tabellen en figuren uit het boek
- Collegesheets
- Uitwerkingen cases
- Toets-op-maat

Specificaties

ISBN13:9789001841805
Trefwoorden:logistiek, supply chain
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:496
Uitgever:Noordhoff
Druk:7
Verschijningsdatum:15-4-2015
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Expertrecensies (1)

Werken met logistiek
Peter Streefkerk | 9 juli 2015
Inkoop en Logistiek waren in een niet zo heel ver verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al was het maar door het tijdschrift met dezelfde naam. Voor inkoopmanagers en inkopers werd dat tijdschrift later opgevolgd door het vakblad DEAL!, voor de logistiek managers en logistiek medewerkers door verschillende andere tijdschriften.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
24 stemmen
13
6
2
2
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
De boekenkast van Ad van Goor, hoogleraar en doener
Joep Schrijvers 16 september 2011 Hij heeft alle grote ontwikkelingen in zijn vak meegemaakt. Cohorten studenten leerden van hem de eerste beginselen. Hij bekleedt nog steeds vele bestuursfuncties, publiceerde met anderen diverse vakboeken. Zijn kennis van de bedrijfseconomie, de logistiek en supply chain is indrukwekkend. Toch is hij altijd de doener, de practicus gebleven met een grote liefde voor de werkvloer. Hij is als Drent geboren en gemaakt uit turf, jenever en achterdocht, naar eigen zeggen. Hij was ooit de kroonprins van het familiebedrijf totdat alles anders liep. Dit keer bij de boekenkast de nestor van de logistiek in Nederland: prof. dr. Ad van Goor.

Over Hessel Visser

Ir. H.M. Visser CPIM (1950) heeft de ingenieursopleidingen Werktuigbouwkunde en Economische Bedrijfstechniek gevolgd aan de HTS te Dordrecht. Daarna is hij afgestudeerd aan de Technische Universiteit te Delft bij de afdeling Werktuigbouwkunde, met als specialisatie Industriële Organisatie. Vervolgens is hij Certified in Production and Inventory Management bij APICS. Bij het Goldratt Institute werd de opleiding voor Academic Jonah gevolgd in het kader van de Theory of Constraints (TOC). Gedurende zijn studie was hij werkzaam op verschillende redactionele gebieden bij Kluwer publiekstijdschriften. Van 1979 tot 1986 heeft hij diverse managementfuncties vervuld bij Fokker. Achtereenvolgens was hij hoofd stafbureau F16-assemblage, productieleider vliegtuigsamenbouw en hoofd bedrijfsbureau en tussenmagazijnen. Ook was hij verantwoordelijk voor het uitbesteden van werk. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol in een aantal projectteams welke verantwoordelijk waren voor de invoering van het MRP-besturingssysteem. Vervolgens is hij tot medio 1989 algemeen logistiek manager geweest bij de instrumentenfabriek Enraf-Nonius te Delft, waar hij leiding gaf aan een honderdtal werknemers. In die functie heeft hij belangrijke projecten gerealiseerd in het kader van groepentechnologie, voorraadreductie en logistiek vriendelijk ontwerpen. Hierover zijn diverse publicaties verschenen. Van 1989 tot 2005 werkte Hessel Visser, eerst in voltijd en sinds 1998 in deeltijd, aan de Hogeschool Rotterdam als docent bij de opleiding Technische Bedrijfskunde. Hij is lid geweest van twee visitatiecommissies voor het HBO bij de opleidingen Agrarische Bedrijfskunde en Logistiek. Vanaf 1989 is hij parttime werkzaam als zelfstandig consultant werkend onder de naam Cologic. Sinds 2005 is dit omgezet naar een voltijds functioneren. Daarbij houdt hij zich bezig met het verbeteren van operationele processen door middel van Kaizen, Lean, Six Sigma en TOC. Hiermee doet hij actuele ervaring op in vooraanstaande bedrijven. Daarnaast geeft hij sinds 1998 les aan de Nyenrode Business Universiteit in het vak Operations Management. Ook doceert Visser aan diverse andere instituten zoals de VU, de MBA-opleiding van het NCOI, European Masters in Logistics en Tias-Nimbas. Tevens is hij ruim 25 jaar actief bij de Vereniging Logistiek Management (VLM), waarvan negen jaar als algemeen bestuurlid. Ook is hij twaalf jaar redacteur geweest van het Handboek Logistiek en het tijdschrift Logistiek Actueel. Sinds 1994 schrijft Hessel Visser samen met Ad van Goor boeken over inkoop, logistiek en supply chain management.

Andere boeken door Hessel Visser

Over Ad van Goor

Prof.dr. A.R van Goor (1949) studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Gedurende een vijftiental jaren is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen met als taken het geven van onderwijs en het verrichten van onderzoek op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1986 - 1992 was hij als hoogleraar bedrijfskunde aan de Open Universiteit te Heerlen verantwoordelijk voor het gestalte geven aan de vakgebieden logistiek en marketing. In 1988 sprak hij een oratie uit onder de titel: 'Trends in distributie en logistiek'. Eind 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar Logistiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn tweede oratie is getiteld: 'Value Added Logistics: valkuil of uitdaging?' ( 1993). Van 1998 tot 2005 is hij tevens hoogleraar Logistiek geweest aan de Universiteit Nyenrode, waar hij verbonden was aan het Center for Supply Chain Management, het Nivra en aan het Executive Management Development Center. Hij is auteur van meer dan 120 artikelen en (mede)auteur negen boeken, waaronder: het Poly Logistiek Zakboekje(4e druk, 2008), Beginnen met Logistiek( 2007) , Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde (4e druk,1999) ,Werken met distributie-logistiek ( 3e druk, 2008) , Van Logistiek naar Supply Chain Management ( 2001), Werken met Supply Chain Management ( 2006), European Distribution and Supply Chain Logistics ( 2003) en Logistics: Principles & Practice ( 2006) Daarnaast redacteur geweest van de Kennisbanken Logistiek en Supply Chain Management. Op vele logistieke congressen is hij spreker en/of dagvoorzitter. Sinds 1984 is hij parttime werkzaam als management-consultant en belast met projecten op het gebied van de distributielogistiek en SCM in uiteenlopende branches; vanaf 1992 onder de eigen naam Largo B.V. te Amersfoort. Hij is voorzitter geweest van de visitatiecommissie bij de hbo-opleidingen Technische Bedrijfskunde In verschillende functies is hij betrokken (geweest) bij de Vereniging Logistiek Management (in 2004 benoemd tot erelid) en bij de VEDIS (Vereniging voor Distributie Economie).Hij is lid van de Europese Logistieke Associatie (ELA) en de Amerikaanse beroepsorganisatie Council of Logistics Management (CLM), welke in 2005 is herdoopt tot Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP).

Andere boeken door Ad van Goor

Inhoudsopgave

Studiewijzer

Deel 1 - Vraaggestuurde logistiek
1. Logistiek in vogelvlucht
2. Marktvraag in relatie tot logistiek
3. Logistiek raamwerk
4 Logistiek en e-commerce

Deel 2 - Logistieke deeltrajecten
5. Voorraadbeheer
6. Inkooplogistiek
7. Productielogistiek
8. Distributielogistiek: voorraden en transport
9. Haven- en vervoerslogistiek
10. Distributielogistiek: warehousing
11. Reverse logistics

Deel 3 - Verbreding van de logistiek
12. Lean en andere verbetermethodieken
13. Informatietechnologie en logistiek
14. Supply chain management

Literatuuropgave
Lijst van afkortingen
Register
Illustratieverantwoording
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met logistiek