Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kijk op bedrijfsprocessen

Werken aan toegevoegde waarde

Paperback Nederlands 2014 9789001845063
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Kijk op bedrijfsprocessen' toont de student bedrijfsprocessen in allerlei soorten organisaties. Het boek past in de beginfase van iedere hbo-opleiding en is het enige inleidende boek dat de student inzicht geeft in het functioneren vanuit de procesgerichte benadering.

Deze uitgave biedt een referentiekader van waaruit de studenten de werking van organisaties beter leren begrijpen. Vanuit praktische casuïstiek wordt de vertaalslag gemaakt naar de theorie achter de structuur van de organisatie en de vormgeving van bedrijfsprocessen. Hoe deze structuur en vormgeving kunnen worden verbeterd is voorts een belangrijk onderdeel binnen dit boek.

Waarom kiezen voor 'Kijk op Bedrijfsprocessen'?
-Breed inzetbaar binnen het hbo;
-Geeft inzicht in functioneren vanuit procesgerichte benadering;
-Uitgebreide online ondersteuning.

In deze herziene 3e editie van het boek is het hoofdstuk Strategievorming uitgebreid met meer modellen. Daarnaast is een inleiding bedrijfseconomie opgenomen zodat de student de output van de steeds populairder wordende managementgames (met daarin onder meer balansen en verliesrekeningen) leert begrijpen. Verder is een extra hoofdstuk toegevoegd over informatievoorziening en nieuwe ICT (zoals big data).

Kijk op bedrijfsprocessen wordt aangevuld met de website www.kijkopbedrijfsprocessen.noordhoff.nl. Hierop zijn extra casussen en uitwerkingen, alsmede links naar relevante video’s en websites met meer achtergrondmateriaal te vinden.

Specificaties

ISBN13:9789001845063
Trefwoorden:bedrijfsprocessen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:25-9-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Over Marc Mittelmeijer

Marc Mittelmeijer is voorzitter College van Bestuur van een onderwijsstichting. Hij heeft veel cursussen en opleidingen verzorgd op hbo- en post-hbo-niveau, op het gebied van logistiek, automatisering en organisatiekunde.

Andere boeken door Marc Mittelmeijer

Over Rob van Stratum

Rob van Stratum is docent bedrijfskunde en managementtrainer bij onder andere Fontys Hogescholen, Open Universiteit en diverse andere instituten. Vanuit zijn functie is hij dagelijks bezig met het overdragen van organisatie- en veranderkundige kennis naar studenten en het zorgdragen voor de toepassing daarvan in afstudeeronderzoeken. Met Jan Lubberding en Erik Kaptein schreef hij ook de vijfde druk van 'Changemanagement', waarin zij een integraal model presenteren om organisatieveranderingen te implementeren, waarvan het BLIM-model een onderdeel is. 'Changemanagement' is dan ook een logisch vervolg op 'De bestaansvoorwaarden'.

Andere boeken door Rob van Stratum

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kijk op bedrijfsprocessen