Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Mediation in arbeidszaken

Paperback Nederlands 2022 9789012407809
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Mediation blijkt in arbeidszaken een succesvolle methode om conflicten in de relatie werkgever-werknemer, tussen werknemers onderling of binnen de medezeggenschap op te lossen of te voorkomen. Mediation is zowel passend indien partijen de arbeidsrelatie in stand willen houden als voor de situatie dat het de voorkeur heeft om op zorgvuldige wijze tot een voor beide partijen acceptabele beëindigingsovereenkomst te komen. Het is een bij uitstek geschikt middel om een gezamenlijk gedragen oplossing te bereiken.

Mediation in arbeidszaken verstrekt basiskennis over mediation in arbeidszaken. Aan de orde komen onderwerpen als: wat is mediation, en wat zijn specifieke aspecten bij mediation in arbeidszaken, het wettelijk kader, waarop moet je letten als het gaat om een zieke werknemer, en als het een exit mediation betreft, hoe om te gaan met collectieve geschillen en met een meerpartijenmediation en hoe wikkel je een arbeidsmediation zorgvuldig af.

Mediation in arbeidszaken is niet alleen bedoeld voor mediators, maar ook voor HR-functionarissen, juristen, advocaten en andere personen die te maken hebben met arbeidsconflicten.

Dit boek is ontstaan uit een samenvoeging van de boeken Mediation in arbeidsconflicten en Arbeidsrecht en mediation.

Specificaties

ISBN13:9789012407809
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Mediation / ADR

Expertrecensies (1)

Arbeidsrecht en mediation
Joke Verplanke | 11 november 2013
'Arbeidsrecht en mediation' van de hand van Eva Knipschild en Anika Bongers is bedoeld voor iedere professional die zich met arbeidsrecht bezighoudt. Het boek geeft kennis en inzicht over mediation in de juridische context. Het boek beperkt zich tot individuele arbeidsconflicten met een (potentieel) juridisch kader.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Monique van de Griendt

Monique van de Griendt is directeur en oprichter van Dialogue, een managementadviesbureaugespecialiseerd in leiderschap, samenwerken en vaardighedenontwikkeling. Van de Griendt is tevens een ervaren coach en mediator en publiceert regelmatig over management en mediation. Samen met coauteur Christ’l Dullaert schreef zij drie boeken.

Andere boeken door Monique van de Griendt

Over Eva Schutte

Eva Schutte heeft zich als advocaat/mediator volledig toegelegd op (de begeleiding van) zakelijke mediations. Zij was jarenlang als partner verbonden aan een groot advocatenkantoor. Sinds 2011 is zij mede-oprichter/partner van ReulingSchutteDeWaard, een niche kantoor op het gebied van ADR.

Andere boeken door Eva Schutte

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mediation in arbeidszaken