Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Compendium Financieel Recht

Editie 2022

Gebonden Nederlands 2022 9789012408059
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Dit compendium is bedoeld als eerste kennismaking met het financieel recht, zowel voor studenten als voor in de praktijk werkzame juristen. Het boek bevat een systematische en overzichtelijke behandeling van de voornaamste regels van het financieel recht. Uitgangspunt is daarbij het recht zoals dat thans geldt op basis van de Nederlandse en Europese financiële toezichtwetgeving. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan financieel rechtelijk relevante aspecten van Nederlands privaatrecht. Deze derde druk betreft in de eerste plaats een geactualiseerde bewerking van de vorige twee drukken. Daarnaast zijn in het boek twee nieuwe hoofdstukken opgenomen: een hoofdstuk over betaaldienstverleners en een hoofdstuk over duurzaamheidsregelgeving.

Het boek begint met een hoofdstuk over de grondslagen van het financieel recht en de structuur en kernbegrippen van de Wft. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de voornaamste financiële producten en instrumenten worden besproken. In de volgende hoofdstukken komen verschillende financiële ondernemingen aan bod: banken, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, betaaldienstverleners, pensioenfondsen en verzekeraars. Vervolgens wordt een hoofdstuk gewijd aan het aanbieden van financiële instrumenten aan het publiek en de (toelating tot de) handel van financiële instrumenten. Het daarop volgende hoofdstuk betreft de voor de financiële praktijk sinds kort zo belangrijke duurzaamheidsregelgeving. Dit hoofdstuk wordt gevolgd door hoofdstukken over de civielrechtelijke aansprakelijkheid van marktpartijen en toezichthouders en de taken en bevoegdheden van deze laatsten. Het boek sluit af met een hoofdstuk met casusvragen en modelantwoorden. De auteurs zijn allen werkzaam op het gebied van het financieel recht. Zij vervullen functies in de wetenschap, bij financiële ondernemingen, in de advocatuur, in de rechterlijke macht en bij de toezichthouder.

Specificaties

ISBN13:9789012408059
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:510
Uitgever:Sdu
Druk:3
Verschijningsdatum:29-7-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Matthias Haentjens

Matthias Haentjens is Professor of Private Law and Director of the Hazelhoff Centre for Financial Law at Leiden University, and Deputy Judge in the Court of Amsterdam.

Andere boeken door Matthias Haentjens

Over W.A.K. Rank

Prof. mr. W.A.K. Rank is hoogleraar financieel recht aan de Universiteit Leiden en Of Counsel bij NautaDutilh in Amsterdam.

Andere boeken door W.A.K. Rank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Financieel Recht