Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

ORRegie 2.0

naar een professionele medezeggenschap in zeven stappen

Gebonden Nederlands 2008 9789012580786
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Professionalisering, het is al jaren hét toverwoord in medezeggenschapsland. De belangstelling voor dit onderwerp blijkt uit het feit dat in korte tijd een tweede druk nodig was van ORRegie.
Centraal in deze nieuwe uitgave staat nog steeds de vraag: 'Hoe krijgt u professionalisering voor elkaar?', 'Hoe zet u ontwikkeling in gang?'. De aanpak leidt ondernemingsraden naar een antwoord op de HOE-vraag.

Veel ondernemingsraden hebben moeite voldoende kandidaten te vinden. De animo voor de medezeggenschap loopt terug. Lidmaatschap van de OR is soms onhandig voor uw carrière. Niet omdat het tegen u gebruikt wordt, maar omdat het veel tijd en aandacht vergt om het goed te doen. En als u dan een tijd in de OR gezeten heeft, komt u erachter dat er vaak niets gedaan wordt met al die ervaring en kennis die u inmiddels hebt opgedaan.

Onder het motto: als u voor een paar maanden wilt plannen: maak een actieplan, als u voor een paar jaar wilt plannen: maak een beleidsplan, als u gaat voor continuïteit en effectiviteit: ontwikkel OR-leden, hebben de auteurs een overzichtelijk zevenstappenplan ontwikkeld. Hierdoor verbetert de slagkracht van de OR, kan de kennis en ervaring meegenomen in de loopbaan van de OR-leden en het OR-werk leuker worden.

'ORRegie 2.0, naar een professionele medezeggenschap in zeven stappen' wil vooral een praktisch boek zijn voor ondernemingsraden. Uit de vele reacties op de eerste druk blijkt dat het model ook aan bestuurders, P&O'ers én trainers handvatten biedt. Per stap wordt aangegeven hoe de ondernemingsraad een volgende fase in zijn ontwikkeling kan zetten. Het boek is dan ook een belangrijk hulpmiddel voor iedere ondernemingsraad die zichzelf wil verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789012580786
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:156
Uitgever:Sdu
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Steven van Slageren

Drs. Steven van Slageren is als opleider verbonden aan GITP Medezeggenschap. Hij heeft jarenlange ervaring in het opleiden van managers en ondernemingsraden.

Andere boeken door Steven van Slageren

Over Jeannette Termeulen

Drs.Jeannette Vermeulen is als opleider verbonden aan GITP Medezeggenschap. Zij heeft jarenlange ervaring in het opleiden van managers en ondernemingsraden. Daarnaast is zij verbonden aan GITP OR Consulting, als consultant arbeidsvoorwaarden en vernieuwing arbeidsverhoudingen.

Andere boeken door Jeannette Termeulen

Inhoudsopgave

Inleiding

Professionalisering

STAP 1: Weten waar je staat

STAP 2: Weten wat je wilt

STAP 3: Doen wat je doen moet

STAP 4: Weten wat je nodig hebt

STAP 5: Weten wat je kunt

STAP 6: Ontwikkelen wat je nodig hebt

STAP 7: Weten wat je hebt bereikt

Tot besluit

Bijlage: Voorbeeld Formulier Persoonlijk OntwikkelPlan
Bijlage: Voorbeeld Formulier TeamOntwikkelPlan
Bijlage: Quickscan OR-resultaten
Bijlage: Definities competenties

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ORRegie 2.0