Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Human resources accounting

Inzichten voor het effectief en efficiënt inrichten van de HR-functie

Paperback Nederlands 2004 9789013016925
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Human Resources Accounting' sluit aan bij het uitgangspunt dat de medewerkers niet alleen een kostenpost, maar vooral een belangrijke bron van inkomsten voor de organisatie betekenen: 'De medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal.'. Steeds vaker merken we dat medewerkers en kennis arbeid en kapitaal vervangen als belangrijkste productiefactoren.

De financiële functie is in toenemende mate geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de HR-functie. Daarnaast neemt de druk op de HR-functie toe als het gaat om het aantoonbaar maken van de bijdrage die wordt geleverd aan de resultaten van de organisatie. De discussie over kosten en baten van de HR-functie is daarbij een belangrijk thema.

Kosten en baten van de HR-functie hangen samen met diverse onderdelen van de HR-functie. Er liggen verbanden met de HR-strategie, met de HR-processen en niet te vergeten met HR-competenties en HR-indicatoren. Al met al een 'kluwen' van elkaar beïnvloedende variabelen.

In dit boekje komen op praktische wijze verschillende inzichten in Human Resources Accounting aan de orde en wordt deze 'kluwen' met behulp van het zogenaamde HRA-wiel ontrafeld. De financiële functie en de HR-functie werken zo samen aan het effectief en efficiënt inrichten van de HR-functie.

Specificaties

ISBN13:9789013016925
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:107
Uitgever:Boom
Druk:0
Verschijningsdatum:21-4-2011

Lezersrecensies

2.9 van de 5
7 stemmen
0
2
2
3
0

Over Mark de Lat

Mark de Lat is als organisatieadviseur en partner verbonden aan Eshuis Accountants en Adviseurs. Vanuit zijn roeping ‘betere businessmodellen voor een betere wereld’ te willen realiseren, begeleidt hij directies en managementteams bij het realiseren van impactbusinessmodellen. Hierbij maakt hij gebruik van de B Corp standaard in combinatie met de door de VN uitgewerkte SDG’s.

Andere boeken door Mark de Lat

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Klanten
3. Competenties en prestatie-indicatoren
4. HR-strategie en -processen
5. HR-kosten en -baten
6. Begroten en budgetteren
7. HR-performance

Literatuur
Auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Human resources accounting