Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Overheidsprivaatrecht

Paperback Nederlands 2021 9789013135978
Nog niet verschenen, verwacht op 21‑12‑2022

Samenvatting

Het overheidsprivaatrecht - het privaatrecht dat geldt ten aanzien van de overheid - is een bijzonder rechtsgebied, door de bijzondere taak en positie van de overheid. Het ligt op het grensvlak van privaat- en publiekrecht. Het kent geen algemene wettelijke regeling. Rechtsvorming en rechtsontwikkeling zijn door de wetgever voor een belangrijk deel overgelaten aan de rechtspraak en literatuur. Dit boek, dat bestaat uit twee delen, beoogt dit rechtsgebied in kaart te brengen.

In dit deel komen de algemene onderwerpen aan de orde, zoals de afstemming van publiek- en privaatrecht en de doorwerking van beide over en weer, de toelaatbaarheid van het gebruik van het privaatrecht door de overheid, de taakverdeling tussen burgerlijke rechter, bestuursrechters en strafrechter en de bijzondere normen en procesregels die gelden voor de overheid.

In het tweede deel van dit boek komen de bijzondere onderwerpen aan de orde, zoals vertegenwoordiging van de overheid, overeenkomsten met de overheid, onrechtmatige overheidsdaad en schadevergoeding bij rechtmatige daad.

Specificaties

ISBN13:9789013135978
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:21-12-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overheidsprivaatrecht