Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

25 jaar Awb In eenheid en verscheidenheid

Paperback Nederlands 2019 9789013155006
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De Algemene wet bestuursrecht viert 1 januari 2019 haar zilveren jubileum. Dat verdient aandacht want de betekenis van de Awb op de ontwikkeling van het bestuursrecht in Nederland valt moeilijk te overschatten. Maar liefst 87 auteurs afkomstig uit verschillende generaties en functionele gebieden van het bestuursrecht schreven 75 waardevolle bijdragen over de toekomst van de Awb. Een unieke jubileumbundel voor alle beoefenaren van het bestuursrecht.

'25 jaar Awb, In eenheid en verscheidenheid' is een unieke bundel rondom het zilveren jubileum van de Awb: niet eerder waren zoveel auteurs bijeen om in 75 bijdragen over deze belangrijke systeemwet te schrijven. Die uitzonderlijke aandacht verbaast niet: de bete­kenis van de Awb op de ontwikkeling van het be­stuurs­recht in Neder­land valt moeilijk te over­schat­ten. Niet alleen is met de invoering van de Awb het al­ge­­meen deel van het bestuursrecht samengebracht en verder gecodi­fi­ceerd, de invoering leidde ook tot een systematisering van belangrijke delen van het bestuursrecht. Bovendien werd eenheid in de rechtsgang naar de be­stuurs­rechter gecreëerd. Het bestuurs­recht werd in een klap een stuk vol­was­se­ner. '25 jaar Awb' rechtvaardigt daarom alleszins een mo­ment van vie­ring en be­schou­wing en vormt een goede aanleiding voor bezinning op de plaats en functie van deze systeemwet, nu en voor de toekomst.

Inhoud jubileumbundel
Deze bijzonder fraai uitgevoerde uitgave werd gepresenteerd tijdens het symposium '25 jaar Awb, Verschillende generaties over een jarige weg' op 8 februari 2019 in Den Haag. Het vormt een schriftelijke bekroning van de jubilerende wet. Door de uiteenlopende perspectieven is de publicatie bijzonder waardevol voor alle beoefenaren van het bestuursrecht, ongeacht wetgeving, rechtspraak, openbaar bestuur, wetenschap of advocatuur.

Specificaties

ISBN13:9789013155006
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:852
Druk:1
Verschijningsdatum:10-7-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Tom Barkhuysen

Prof.mr. T. Barkhuysen is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en fellow van het Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam.

Andere boeken door Tom Barkhuysen

Over Willemien den Ouden

Willemien den Ouden is als hoogleraar staats- en bestuursrecht verbonden aan het Instituut Publiekrecht van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Zij promoveerde in 2002 op een proefschrift over de rechtmatigheid van subsidieverplichtingen, publiceert regelmatig over het subsidierecht en het staatssteunrecht en verzorgt veel post-academisch onderwijs op dit terrein.

Andere boeken door Willemien den Ouden

Over Raymond Schlössels

Prof.mr. R.J.N. Schlössels is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Raymond Schlössels

Inhoudsopgave

De bundel is opgedeeld in 6 deelthema’s:
- Ambities en doelstellin­gen van de Awb
- Grondslagen en basiskeuzes in de Awb
- Coherentie en concurrentie met de Awb
- Internationale invloed op de rol van de Awb
- Gebruikersperspectieven op de Awb
- Invloed van inno­vatie en digitalisering op de Awb

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        25 jaar Awb In eenheid en verscheidenheid