Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Bezield veranderen

Kernbegrippen en oefeningen van de methodologie van de evidentie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789023247623
Verkooppositie 185425 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Een vraag die leidinggevenden in organisaties bezighoudt is: "Hoe motiveer ik mijn medewerkers zo dat zij zelfstandig en uit eigen verantwoordelijkheid hun werk goed doen, hun doelstellingen halen, meedoen in veranderingen en zelf de goede initiatieven daarin nemen?"

Een vraag die medewerkers in organisaties bezighoudt is: "Hoe zorg ik ervoor dat er eens naar mij, naar ons, geluisterd wordt zodat we eindelijk eens onze echte problemen kunnen aanpakken; waar zijn ze daarboven met al die veranderingen eigenlijk mee bezig?"

In 'Bezield veranderen' beschrijft Adriaan Bekman een methodologie die, gebaseerd op jarenlang onderzoek en experimenteren, beoogt om te gaan met deze kloof tussen leidinggevende en medewerker bij het vruchtbaar bewerken van weerbarstige vraagstukken en trage vragen in organisaties, vooral in complexe, moeilijke omstandigheden. Deze methodologie heeft met bezieling te maken, de innerlijke geïnspireerde beweging die het uiterlijke verder brengt.

Ze sluit aan bij ontwikkelingen in de sociale wetenschappen, die in het boek ook kort gekarakteriseerd worden. Ze sluit ook aan bij jarenlange praktijken van creatieve leiders en adviseurs die nieuwe wegen zoeken en vinden in het omgaan met weerbarstige vraagstukken en trage vragen.

Specificaties

ISBN13:9789023247623
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:90
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Nico Jong | 26 april 2012
Een expertaanpak bij veranderingsprocessen verandert eigenlijk alleen uiterlijke omstandigheden. Zo'n aanpak spreekt de innerlijke wereld van mensen niet aan. Daarom mislukken veel van deze veranderingen. Managers en medewerkers hebben elkaar hard nodig bij veranderingen.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adriaan Bekman

Adriaan Bekman werkt in verschillende landen als leidinggevende en adviseur. Hij is gefascineerd door hoe mensen hun organisaties creëren, veranderen en zin geven. In 2004 richtte hij het Instituut voor Mens en Organisatieontwikkeling (IMO) op, waar hij als Stenden-lector vragen rond leiderschap, zingeving en gemeenschapsvorming onderzoekt.

Andere boeken door Adriaan Bekman

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De menselijke schepping en het vraagstuk dat daarmee verbonden is
2. Het scheppen van verbinding tussen innerlijke en uiterlijke wereld
3. Kernbegrippen van de methodologie van de evidentie
4. Kernoefeningen van de methodologie van de evidentie
5. Horizontaal leiderschap
6. Toepassingen in de praktijk
7. Resultaten en ontdekkingen
8. Een weg waarlangs je dit jezelf eigen kunt maken

Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bezield veranderen