Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Zicht op zedendelinquenten

Achtergronden, risicotaxatie en behandeling

Paperback Nederlands 2020 9789024430512
Verkooppositie 4270
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is wereldwijd een groot probleem en staat al jaren volop in de belangstelling. Bekende zaken waarin meisjes slachtoffer werden van zedendelinquenten – Marianne Vaatstra (1999), Anne Faber (2017), Julie Van Espen (2019) – hadden grote impact op de samenleving.

De 25-jarige Anne Faber verdwijnt op 29 september 2017 tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. De politie houdt een 27-jarige man aan voor betrokkenheid bij haar vermissing. Op zijn aanwijzing vinden ze het lichaam van Anne. De man, Michael P., wordt ervan verdacht dat hij Anne heeft verkracht en om het leven gebracht. Op het moment van het delict had hij een lange gevangenisstraf voor gewelds- en zedendelicten nog niet volledig uitgezeten.

De laatste jaren groeit de aandacht voor zedendelicten. Waarom plegen mensen zedendelicten? Vermindert behandeling het risico op herhaling? Welke zedendelinquenten komen voor behandeling in aanmerking? Hoe keek men in de loop van de geschiedenis tegen zedendelicten aan? Allemaal vragen die in dit boek worden beantwoord op basis van de laatste stand van de wetenschap.

Het boek is bestemd voor mensen die vanuit hun professie te maken hebben met zedendelinquenten, maar ook voor iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is.

Specificaties

ISBN13:9789024430512
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:25-2-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wineke Smid

Wineke Smid is psycholoog en werkzaam als onderzoeker bij de Van der Hoeven Kliniek (De Forensische Zorgspecialisten).

Andere boeken door Wineke Smid

Over Wim Canton

Wim Canton is vrijgevestigd psychiater en psychotherapeut, rapporteur pro Justitia en gedragsdeskundige bij de penitentiaire kamer van het Gerechtshof te Arnhem.

Andere boeken door Wim Canton

Over Daan van Beek

Daan van Beek is gepensioneerd forensisch klinisch psycholoog en zzp’er (hij houdt zich bezig met supervisie en consultatie op het gebied van forensische psychologie). Luk Gijs is gezondheidszorgpsycholoog/seksuoloog en verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven.

Andere boeken door Daan van Beek

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zicht op zedendelinquenten