Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hecht niet

Verbeter je relaties als hechten echt niet lukt

Paperback Nederlands 2020 9789024431601
Verkooppositie 3227Hoogste positie: 393
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Je probeert keer op keer een intieme relatie vol te houden, maar het lukt steeds niet. Of je denkt dat deze lost soul zich met jou wel gaat verbinden, maar deze ziel hecht niet.

Er zijn mensen die echt niet hechten. Wat ze ook willen of proberen. Hoeveel ze ook in hun verleden graven en therapeutisch proberen te verwerken. Hoelang en hoe liefdevol hun partner het ook met hen volhoudt. Hoe goed en oprecht hun intenties ook zijn. Wat bestsellers over liefde en relaties ook mogen beweren en wat therapeuten ook beloven: sommige mensen hechten echt niet.

Appelo introduceert een methode om beter om te gaan met een hechtingshandicap, waarbij de focus vooral ligt op het sturen van gedachten en gedrag. Hij roept de lezers die het aangaat op om te (h)erkennen dat ze niet hechten en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Accepteer je hechtingshandicap en ga je ernaar gedragen. Deze boodschap en doelstelling worden onderbouwd met wetenschappelijke feiten en geïllustreerd met treffende voorbeelden uit de therapeutische praktijk van

Het boek is geschreven voor mensen die met zichzelf overhoopliggen omdat ze (liefdes)relaties niet volhouden. Het is ook bestemd voor mensen die het steeds weer met hen proberen, en voor hulpverleners die denken dat niet hechten te genezen is.

Specificaties

ISBN13:9789024431601
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:27-2-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Martin Appelo

Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog. Hij werkt als hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz Groningen en als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder houdt hij zich intensief bezig met het trainen en begeleiden van GGz-teams in de chronische psychiatrie. Hij promoveerde op onderzoek naar revalidatie bij patiënten met schizofrenie. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen en evalueren van kortdurende educatie- en behandelmodules voor mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Empowerment, self-efficacy en sociale steun staan daarbij centraal.

Andere boeken door Martin Appelo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hecht niet