Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verandergedrag

Hoe je interactief gedragsverandering stimuleert

Paperback Nederlands 2021 9789024443918
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑09‑2021

Samenvatting

Psychologische inzichten voor verandergedrag uit de praktijk en wetenschappelijk onderzoek.

Hoe kan ik als manager of veranderaar gedragsverandering stimuleren? We hebben in verandervraagstukken weleens de neiging om ons eigen gedrag centraal te stellen, maar echte gedragsverandering komt voort uit onderlinge dynamiek. Want organisatieverandering gaat over gedrag, maar welk verandergedrag is nu bewezen effectief? Gedragsverandering is de afgelopen vijftig jaar veel en grondig onderzocht in de psychologie.

Thijs Leenman neemt je in dit boek mee in de belangrijkste conclusies uit de organisatiepsychologie, de psychotherapie en de klinische psychologie. Die verrassende inzichten werpen een nieuw licht op de meest effectieve aanpak om gedragsverandering te stimuleren, maar hebben de werkvloer nog niet of nauwelijks bereikt. Terwijl juist deze psychologie een nieuw licht werpt op de meest effectieve aanpak voor het stimuleren van gedragsverandering: het vertonen van ‘verandergedrag’.

Daarbij staan de drie belangrijkste bouwstenen die gedragsverandering stimuleren centraal. Aan de hand van onderzoeksresultaten en relevante praktijkvoorbeelden krijg je handvatten voor meer gedragen en gedeelde gedragsverandering, direct toepasbaar in de praktijk. Daarom is dit boek essentieel voor managers en veranderaars die effectief gedragsverandering willen stimuleren.

Specificaties

ISBN13:9789024443918
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2021

Over Thijs Leenman

Thijs Leenman MSc. is organisatiepsycholoog en communicatiekundige. Daarnaast is hij consultant bij The Change Studio, opgericht door Arend Ardon en Daniel Wolfs. In zijn werk als adviseur houdt Thijs zich bezig met vraagstukken rondom leiderschap en verandering. Het is zijn ambitie om wetenschappelijke inzichten inspirerend te vertalen naar de praktijk van managers. Dit doet hij door te schrijven en het geven van trainingen, lezingen en seminars.

Andere boeken door Thijs Leenman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verandergedrag