Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Beheer en beveiliging van informatiesystemen

Paperback Nederlands 2023 9789024443468
Nog niet verschenen, verwacht op 07‑07‑2023
47,50

Samenvatting

Informatietechnologie en informatiesystemen hebben de samenleving op alle niveaus beïnvloed. Deze ontwikkeling vraagt om continue bewaking en besturing van die technologie en systemen. Beheer en beveiliging van informatiesystemen gaat daarover, het draagt bewezen en recente beheermodellen aan die geïllustreerd worden met voorbeelden en opgaven.

Het boek start met de technische infrastructuur zoals die zich heeft ontwikkeld met aandacht voor het internet, mobiele telefonie, cloud computing, Internet of Things en kunstmatige intelligentie. Daarna gaat het in op de positionering van het beheer met betrekking tot het informatiebelang met een focus op bedreigingen zoals cybercrime, hackers en ethisch ondermijnen. Ook wordt er stilgestaan bij alle belanghebbende partijen die een rol spelen met betrekking tot inkoop, verkoop en onderhoud, hetzij nationaal of internationaal.

Inclusief online leeromgeving met o.a. het online boek
Beheer en beveiliging van informatiesystemen wordt ondersteund door een digitale leeromgeving met elementen voor zowel studenten als docenten. Studenten vinden hier casussen met opdrachten, verdieping en actuele voorbeelden, video’s en het online boek. Voor docenten zijn powerpointslides en een handleiding met uitwerkingen opgenomen.

Doelgroep
Beheer en beveiliging van informatiesystemen is geschikt voor ICT-opleidingen in het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789024443468
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-7-2023
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Over Louis van Hemmen

Dr. Louis van Hemmen is initiatiefnemer van BitAll b.v. en aldaar werkzaam als adviseur, trainer en coach of gebied van beheer. Van Gemmen heeft nationaal en internationaal rijke ervaring opgedaan en veel publicaties over beheeronderwerpen geschreven.

Andere boeken door Louis van Hemmen

Over Maarten Looijen

Maarten Looijen is thans emeritus hoogleraar Informatiestrategie en Beheer van informatiesystemen aan de Technische Universiteit Delft. Hij is nog volop betrokken bij een groot aantal ICT-activiteiten in zowel Nederland als in het buitenland, met name in de ontwikkelingslanden. Hij is voormalig lid van d eWTR en auteur van een aantal standaardwerken op het gebied van ICT-beheer.

Andere boeken door Maarten Looijen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beheer en beveiliging van informatiesystemen