Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkboek strategisch omgevingsmanagement

Antwoorden op 99 veelgestelde vragen uit de praktijk

Paperback Nederlands 2024 9789024468256
Verkooppositie 1468Hoogste positie: 1468
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑11‑2024
34,95

Samenvatting

Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is de laatste jaren complexer geworden. Dit komt onder andere doordat we steeds vaker te maken krijgen met een groot scala aan belanghebbenden. Belanghebbenden die – vaak terecht – op uiteenlopende manieren aandacht vragen voor het eigen belang in het licht van de publieke opgave. Tegelijkertijd spelen verschillende maatschappelijke trends, zoals polarisatie, de ik-cultuur, vermindering van vertrouwen in overheden, de schaarste aan ruimte, de afnemende daadkracht van de overheid en de rol van social media in het publieke debat.

Het is dus niet verwonderlijk dat we zo vaak felle discussies en snel escalerende conflicten zien in de samenleving. In het handboek Strategisch OmgevingsManagement 2.0 (door Marc Wesselink, 2022) ligt de focus op de bouwstenen van de SOM-methodiek en de theoretische onderbouwing van het gedachtegoed.

Dit praktijkboek is de praktische aanvulling op het handboek. Met maar liefst 99 antwoorden op veelgestelde vragen over de aanpak van maatschappelijke opgaven met Strategisch Omgevingsmanagement.

Specificaties

ISBN13:9789024468256
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2024
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Over Jeroen Medema

Jeroen Medema werkt als senior adviseur bij Wesselink VanZijst aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Hij is naast adviseur ook trainer/coach en publiceert regelmatig over het vakgebied.

Andere boeken door Jeroen Medema

Over Hans van Zijst

Hans van Zijst richtte in 2011 samen met Marc Wesselink (auteur Handboek Strategisch  OmgevingsManagement 2.0) Wesselink VanZijst op, het bureau voor SOM-advies en opleiding. Hij is senior adviseur en trainer, gespecialiseerd in Mutual Gains-onderhandelingen.

Andere boeken door Hans van Zijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek strategisch omgevingsmanagement