Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De toekomst van werk

Inzichten van Google die je kijk op het leven veranderen

Paperback Nederlands 2015 9789026327438
Voormalig top 100Totaal 60 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat maakt Google tot een paradijs voor iedere werknemer?

'We besteden meer tijd aan werk dan aan alle andere dingen in het leven. Daarom is het belangrijk dat werknemers hun werk als stimulerend en motiverend ervaren'. Aan het woord is Laszlo Bock, hoofd personeelszaken bij Google, het bedrijf dat de afgelopen jaren een werkomgeving creëerde die geroemd wordt om de productiviteit. Google geeft zijn werknemers vrijheid, perspectieven en invloed in de besluitvorming. Het bedrijf is meermaals uitgeroepen tot een van de aantrekkelijkste werkgevers wereldwijd.

Laszlo Bock geeft in 'De toekomst van het werk' allerlei voorbeelden uit de dagelijkse praktijk - van bekende bedrijven die succesvol zijn maar waar het vreselijk is om te werken en van kleinere bedrijven met spectaculaire resultaten dankzij de goede omgang met de werknemers. Hij laat zien dat werknemers je versteld doen staan wanneer je ze vrijheid geeft, hoe zowel de slechts presterende werknemer van groot belang zijn, en hij vertelt over bijzondere procedures die Google hanteert bij het rekruteren van mensen.

'De toekomst van werk' toont hoe belangrijk de balans is tussen creativiteit en structuur. Het is daarmee niet alleen een bron van informatie, maar eveneens van inspiratie voor een beter leven, op het werk maar ook daarbuiten.

Specificaties

ISBN13:9789026327438
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:452
Druk:1
Verschijningsdatum:29-4-2015
ISSN:

Expertrecensies (4)

De toekomst van werk
Peter van den Boom | 19 november 2015
Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Laszlo Bock geeft ons daar zicht op aan de hand van de inzichten van Google die, zoals de ondertitel zegt, je kijk op het leven veranderen.
Lees verder
De toekomst van werk
Peter van der Wel | 2 september 2015
Iedereen kent Google (aka Alphabet) als een innovatief, succesvol, extreem winstgevend, relatief jong, etc. etc. bedrijf. We kennen allemaal ook de verhalen over 20% vrij te besteden werktijd voor iedere werknemer en gratis maaltijden en massages op de werkplek. Maar wat gaat er schuil achter dit succes? In het boek: ‘De toekomst van werk’, beschrijft Laszlo Bock (hoofd People Operations van Google) het geheim achter dit succes: een uitgekiend personeelsbeleid.
Lees verder
Topgerechten uit Googles HR-keuken
Hans van der Loo | 4 juni 2015
Stel je bent HR-directeur van een exponentieel groeiende organisatie die behoefte heeft aan duizenden nieuwe medewerkers. Wat doe je dan? Zoveel mogelijk talenten binnen harken?
Lees verder
Google, selectiever dan Harvard
Jeroen Ansink | 12 mei 2015
Google is een van de meest begeerde werkgevers ter wereld. In De toekomst van werk beschrijft ‘personeelschef’ Laszlo Bock hoe de technologiegigant zijn mensen motiveert.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Zes stappen om elk sollicitatiegesprek te winnen
Ger Post 4 juni 2015 Laszlo Bock is het hoofd HR van Google, de meest gewilde werkgever ter wereld (0,25 procent van de sollicitanten wordt aangenomen). Met zijn zes stappenplan win je elke sollicitatie.
nieuws
Boekpresentatie: De toekomst van werk
Justin van Lopik 29 mei 2015 ‘Binnen Google kunnen er nog genoeg dingen verbeterd worden.’ Zo bescheiden begint Laszlo Bock, Hoofd People Operations bij Google, zijn verhaal. ‘We zijn simpelweg een groep mensen die proberen het juiste te doen.’ Wat belangrijk is voor een verandering in het huidige werkleven is de transformatie van werk als noodzakelijk kwaad naar een verrijking van het leven van de werknemer.
nieuws
Harvest april 2015
Jeroen Ansink 20 april 2015 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.

Over Laszlo Bock

Laszlo Bock is HR-manager bij Google, waar hij sinds 2006 werkt. Hij haalde een MBA aan Yale en schreef voor de Wall Street Journal en The New York Times. In 2010 werd hij uitgeroepen tot Human Resources Executive of the Year door HR Executive Magazine.

Andere boeken door Laszlo Bock

Inhoudsopgave

Voorwoord: De nachtmerrie van iedere loopbaanadviseur
Waarom de regels van Google ook bij jou zullen werken

1. Een grondlegger worden
2. 'Cultuur verslindt strategie met huid en haar'
3. Lake Wobegon, waar alle nieuwe medewerkers boven het gemiddelde uitstijgen
4. Op zoek naar de besten
5. Vertrouw niet op je instinct
6. Laat de bewoners het asiel runnen
7. Waarom iedereen een hekel heeft aan prestatiemanagement en wat we daaraan hebben gedaan
8. De twee uiteinden
9. Een lerende organisatie opbouwen
10. Beloon oneerlijk
11. De beste dingen in het leven zijn gratis (of bijna gratis)
12. Stimuleer goede beslissingen
13. Ook het beste paard struikelt weleens
14. Wat je morgen al kunt doen

Nawoord voor HR-vakidioten: Het opzetten van ’s werelds eerste afdeling People Operations

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van werk