Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Loskomen als je vastzit in ACT

Een praktijkgids voor de omgang met veelvoorkomende obstakels in acceptatie- en commitmenttherapie

Paperback NL 2020 9789036825320
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is dé onmisbare gids voor de juiste aanpak bij veelvoorkomende obstakels in acceptatie and commitmenttherapie (ACT).

Loskomen als je vastzit in ACT biedt praktische strategieën met een stapsgewijze aanpak voor het overwinnen van de meest voorkomende obstakels en valkuilen van ACT. Elk hoofdstuk behandelt nieuwe methoden voor het motiveren van cliënten, het ondermijnen van moeilijk gedrag tijdens de sessies en het in gang zetten van defusie.

Het overkomt alle therapeuten weleens dat ze ‘vast komen te zitten’. In dit boek onderzoekt Russ Harris het ‘vastzitten’ van zowel cliënten als therapeuten. Door middel van pragmatisme, ervaring, technieken, humor en menselijkheid reikt hij zowel de meer ervaren ACT-therapeuten als beginnelingen in ACT een aantal heldere, behulpzame lessen aan.

Ook leert u hoe u cliënten in eenvoudige bewoordingen uitleg geeft over de belangrijke concepten van ACT, hoe u ook met snel afgeleide cliënten op het goedespoor blijft, en hoe u uw eigen belemmeringen bij het toepassen van ACT overwint.

[aanbeveling]‘Russ Harris geniet zeer verdiend en wereldwijd de reputatie dat hij helderheid kan scheppen waar verwarring heerst en eenvoud kan brengen waar onnodige complexiteit heerst. Wanneer we ‘vastzitten’ in ons klinische werk, helpt het terugdringen van verwarring en complexiteit ons om weer een weg vooruit te gaan zien. Op bijna iedere bladzijde van dit boek is wel een wijze les te vinden. Ik heb veel geleerd van het lezen van dit boek, en als jij met ACT werkt, zal dat zeker ook voor jou gelden. Van harte aanbevolen.’

     ̶ Steven C. Hayes, PhD, mede-ontwikkelaar van de acceptatie- en commitmenttherapie (ACT)

Loskomen als je vastzit in ACT: een praktijkgids voor de  omgang met veelvoorkomende obstakels in acceptatie- en commitmenttherapie  verscheen oorspronkelijk onder de titel Getting Unstuck in ACT: a clinician’s guide to overcoming common obstacles in acceptance and commitment therapy.

Russ Harris is medicus, psychotherapeut en organisatiecoach. Hij is wereldwijd bekend als trainer in acceptatie- en commitmenttherapie. Eerder schreef hij onder meer  De klappen van het leven,  De valstrik van het geluk en  ACT in de praktijk.  Harris woont en werkt in Melbourne, Australië.

Specificaties

ISBN13:9789036825320
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Verschijningsdatum:3-12-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Loskomen als je vastzit in ACT