Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Joop van den Ende

De biografie

Gebonden Nederlands 2012 9789038895277
Niet leverbaar.

Samenvatting

De biografie van Joop van den Ende, voor het eerst openhartig verteld door hemzelf en vele anderen en geschreven door Henk van Gelder. Over hoe hij opgroeide in Amsterdam-Oost, met een poppenkast op straat stond, in kindervoorstellingen de rol van Batman speelde, deerlijk mislukte als deelnemer aan een cabaretconcours, een feestartikelenwinkeltje runde, met De Fabeltjeskrant op tournee ging en de André van Duin Revue opzette, waarna De Soundmixshow, Wedden dat en Dagboek van een herdershond zijn eerste tv-successen waren.

Over zijn mislukte tv-zender, zijn hoog oplopende conflicten met RTL4, zijn grootste Broadway-flop, zijn miljoenenverliezen en miljoenenwinsten, zijn afkeer van Big Brother en het fortuin dat hij er desondanks aan overhield, waarom hij géén Karel Appel-museum bouwde maar wel het gloednieuwe DeLaMar, en hoe hij kon uitgroeien tot Europa s grootste musicalmagnaat.

Een kleurrijk boek over een meer dan kleurrijke man die de Nederlandse theater- en tv-geschiedenis voorgoed veranderde.

'Prachtige biografie.' - De Volkskrant
'Henk van Gelder schreef een prachtig, klassiek verhaal over de volksjongen die tycoon werd.' - De Volkskrant
'Een kleurrijk boek over een meer dan kleurrijke man die de Nederlandse theater- en tv-geschiendenis voorgoed veranderde.' - Baarnsche Courant

Specificaties

ISBN13:9789038895277
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:391
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Spiegels van het leven
Bertrand Weegenaar 11 september 2013 Biografieën. Wie is er niet gek op. Op het gebied van management beland je al snel in de levens van grote leiders, zoals dat van Steve Jobs of dat van Rockefeller (Titan). De Nederlandse tycoon van dit moment is Joop van den Ende. En ook de ‘powerhouses’ worden onder de loep genomen, zo is de biografie van de hand van Charles den Tex van de familie Fentener van Vlissingen inmiddels afgeleverd.

Over Henk van Gelder

Henk van Gelder (1946) is freelancermedewerker bij onder andere NRC Handelsblad. Hij is vooral bekend als schrijver van kleinkunstbiografieën. Van zijn hand verscheen onder andere: 'De vriendelijkste kerel van de wereld: Jaap van de Merwe' (1994), 'De tekenaar Jo Spier' (1995), 'De rokende schoorsteen. Schrijvers in de reclame' (1996), 'Abraham Tuschinski' (1996), 'Carmiggelt, het levensverhaal' (1999), 'De spookschrijver - het raadsel van Jacques van To'l (2001), 'De Schnabbeltoer' (2005), 'Zeur niet' (2007). In 2009 verscheen 'Leen alleen. Het bewogen leven van Leen Jongewaard'.

Andere boeken door Henk van Gelder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Joop van den Ende