Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De aarde is plat 3.0

Ontdekkingsreis door een geglobaliseerde wereld

Paperback Nederlands 2008 9789046803714
EvergreenTotaal 375 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

IBM ontslaat 15.000 Amerikanen om daarvoor in de plaats 15.000 Indiërs te contracteren en ook grote Nederlandse bedrijven besteden hun softwareontwikkeling steeds vaker in Azië uit. Thomas L. Friedman komt met een meeslepende beschrijving van de 'platte aarde', de voorgoed veranderde wereld waarin professionals uit alle windstreken met elkaar samenwerken of wedijveren alsof hun kantoren vlak naast elkaar liggen. Friedman legt uit hoe wij ons aan deze nieuwe wereld kunnen - en moeten - aanpassen. Een briljant en verontrustend boek.

De wereldwijde bestseller over globalisering, 'De aarde is plat', is opnieuw geactualiseerd en uitgebreid. Thomas L. Friedman heeft in deze Editie 3.0 twee nieuwe hoofdstukken opgenomen waarin hij zijn twee nieuwe thema's behandelt:
- De manier waarop u in een platte wereld zowel een politiek actievoerder als een sociaal ondernemer kunt zijn;
- Hoe kunnen we onze reputatie beschermen in een wereld waarin we allemaal uitgever en dus ook allemaal een publieke figuur aan het worden zijn?

Editie 3.0 van 'De aarde is plat' is een onmisbare update over de globalisering en de mogelijkheden die zij biedt voor individuele groei, het succes waarmee zij miljoenen mensen uit de armoede trekt en over haar schaduwzijde voor het milieu en op het sociale en politieke vlak. Van een wereldopinieleider.

Specificaties

ISBN13:9789046803714
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:688
Druk:3
Verschijningsdatum:21-1-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

De aarde is plat 3.0
Remko van der Honing | 30 januari 2006
Een zeer invloedrijke journalist heeft een boek geschreven over de toenemende globalisering van de economie. Thomas Friedman schrijft voor de New York Times, heeft diverse boeken op zijn naam staan en is winnaar van de Pulitzer Prize. Zijn uit het Engels vertaalde boek 'The world is flat' is verschenen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam met de titel 'De aarde is plat. Ontdekkingsreis door een geglobaliseerde wereld'. In bijna 500 bladzijden weet Friedman zijn lezers overtuigend zijn visie op de veranderende wereld over te brengen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
21 stemmen
12
4
3
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
McDonald’s
Annegreet van Bergen 21 februari 2014 In 1990 interviewde ik de vermaarde Amerikaanse econoom John Kenneth Galbraith (1908-2006). Aanleiding om hem in Boston op te zoeken was de presentatie die hij die zomer had gegeven op een door het Nobelcomité georganiseerde conferentie over het einde van de Koude Oorlog. Galbraith had in Oslo gewezen op het verband tussen economische ontwikkeling en vrede aan de ene kant, en armoede en oorlog aan de andere kant. 
nieuws
Mondiale opmars van de VS
Pierre Pieterse 8 november 2006 Het gevaar dat mondialisering hand in hand gaat met toenemende Amerikanisering, ligt voor de hand. Maar Thomas Friedman, columnist bij The New York Times en auteur van The World Is Flat. A Brief History Of The Twenty-First Century, ziet dat toch wat genuanceerder. Sterker: in een interview zegt hij dat die vrees volkomen onterecht is. Volgens Friedman is er een tegenkracht aan het werk, een kracht tegen Amerikaanse merken, films, kleren, en fastfoodketens. Die tegenkracht wordt gevormd door ‘uploading’.

Over Thomas Friedman

New York Times-columnist Thomas L. Friedman is een van 's werelds invloedrijkste journalisten, vermaard om zijn gedegen kennis van internationale aangelegenheden en economische onderwerpen. Zijn columns verschijnen ook met enige regelmaat in de Volkskrant. Voor zijn reportages heeft hij driemaal de Pulitzer Prize gewonnen. Friedman schreef de internationale bestsellers 'From Beirut to Jerusalem', 'The Lexus and the Olive Tree' en 'Longitudes and Attitudes'. 'The World Is Flat' werd bekroond met de eerste Financial Times and Goldman Sachs Business Book of the Year Award en Friedman werd door U.S. News & World Report betiteld als 'one of America's Best Leaders'.

Andere boeken door Thomas Friedman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De aarde is plat 3.0