Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Opnieuw beginnen

Metamorfosen in het bestaan

Paperback Nederlands 2009 9789046805701
Verkooppositie 235Hoogste positie: 235
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Opnieuw beginnen: wie wil dat niet op een moment dat alles tegenzit? Een andere baan, een andere chef, maar ook: een andere partner, een ander huis, en misschien zelfs een andere naam. Meer dan ooit dromen we van een nieuwe start. Een op de vijf wil ander werk, één op de drie verlangt naar een nieuwe liefde.

Echt opnieuw beginnen is slechts weggelegd voor wie bereid is te breken met zichzelf, zijn omgeving en zijn verleden. Achteraf lijkt het of er een knik in het leven zit. Maar laat het verleden zich zomaar wissen? Moeten nieuw en oud niet met elkaar verzoend worden?
In 'Opnieuw beginnen - Metamorfosen in het bestaan' beschrijven Marli Huijer en Reinjan Mulder waar het verlangen naar iets nieuws vandaan komt. Komt elk nieuwe begin niet neer op een herhaling? En dient het nieuwe zich spontaan aan, of moet u er iets voor doen? Hoe gaan we om met wat Elsschot noemt de 'weemoedigheid, die niemand kan verklaren, en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat?'

Specificaties

ISBN13:9789046805701
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:221
Druk:1
Verschijningsdatum:1-4-2009

Expertrecensies (2)

recensie
Opnieuw beginnen
Perry Oostrum | 15 juli 2009
Iedereen heeft wel eens het idee opnieuw te willen beginnen. Dit opnieuw beginnen kan variëren van het laten aanmeten van een nieuw kapsel tot het verbranden van alle schepen achter je en met een nieuwe naam, een ander gezicht, desnoods een ander geslacht, de wereld tegemoet treden in een alternatieve omgeving. Marli Huijer en Reinjan Mulder constateren in 'Opnieuw beginnen' dat veel mensen dromen van een nieuwe start. Eén op de vijf wil ander werk, één op de drie verlangt naar een nieuwe liefde. Waar komt deze wil om het anders te doen vandaan en waar brengt het ons?
Lees verder
recensie
Veranderen kan - als we begrijpen hoeveel hetzelfde blijft
Pierre Spaninks | 21 mei 2009
Opnieuw beginnen, dat willen we allemaal wel eens. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Hoe nieuw is nieuw? Blijft bij alle verandering ook niet veel hetzelfde? En wat haal je je er allemaal mee op de hals? Prikkelende vragen, die filosofe Marli Huijer en publicist Reinjan Mulder van alle kanten bekijken in hun boek Opnieuw beginnen.
Lees verder

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Interviews en artikelen (1)

interview
Reinjan Mulder: ‘Iedereen moet een paar keer in zijn leven een nieuw perspectief ontwikkelen’
Pierre Spaninks 27 april 2009 In ons leven en in ons werk hebben wij te maken met voortdurende vernieuwing. Dat wordt eerder meer dan minder. Mensen en organisaties hebben altijd al veranderingen doorgemaakt, maar nog nooit is het zo snel gegaan als nu. Iedereen moet een paar keer in zijn leven een nieuw perspectief ontwikkelen, stelt Reinjan Mulder vast in een gesprek over het boek Opnieuw beginnen dat hij schreef samen met de filosofe Marli Huijer.

Over Marli Huijer

Marli Huijer (1955) mag zich de eerste vrouwelijke Denker des Vaderlands noemen, deze erefunctie vervulde zij van 2015 tot begin 2017. Zij is nadrukkelijk geen studeerkamergeleerde. Als publieksfilosofe mengt zij zich veelvuldig in het publieke debat en vrijmoedig spreekt zij zich uit over actuele onderwerpen die iedereen aanbelangen. Marli Huijer is hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Lector Filosofie en Beroepspraktijk aan De Haagse Hogeschool. Ze werd opgeleid tot huisarts en filosoof en was coördinator van de Junkiebond. Sinds 2004 is Marli Huijer lid van het Filosofisch Elftal van Trouw, waar zij samen met haar collega's de actualiteit vanuit filosofische hoek beschouwt.

Andere boeken door Marli Huijer

Over Reinjan Mulder

Reinjan Mulder studeerde Nederlands recht, kreeg beeldende kunstopdrachten van het Ministerie van CRM, promoveerde in de criminologie, en werd literatuurredacteur bij NRC Handelsblad. Hij was (adjunct)uitgever bij Uitgeverij De Geus (waar hij samen met Arnon Grunberg het fenomeen 'Marek van der Jagt' schiep) en Meulenhoff en is op dit moment zelfstandig publicist. In 2007 verscheen zijn boek Vogels van Formaat over de Amerikaanse ornitholoog en vogeltekenaar John James Audubon. In 2008 werkte hij mee aan De grootste kraak in krantenland, over het mediaconcern PCM en 'het drama Apax'.

Andere boeken door Reinjan Mulder

Inhoudsopgave

1. Een stralende toekomst
2. De baard van Radovan Karadzic
3. Boekenkast vol metamorfosen
4. Het nieuwe in de tijd
5. Knikmomenten
6. Weemoed en continuïteit
7. Zoutpilaar of gouden tempel
8. Anticipaties
9. Ongeduld
10. Kom gauw terug!

Noten
Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opnieuw beginnen