Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

SMART selecteren

Personeelsselectie in de multiculturele samenleving

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789047001898
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek gaat over (culturele) diversiteit: hoe kunnen we het potentieel van SMART-Nederlanders zo goed mogelijk aanboren? De term 'SMART' staat voor de verschillende migrantengroepen die binnen de Nederlandse samenleving een bestaan proberen op te bouwen, maar daarbij op weerstand stuiten. Ze worden lager ingeschat als het gaat om de benodigde kennis en vaardigheden, terwijl ze in de praktijk juist slimmer moeten zijn dan de gemiddelde sollicitant om aan een baan te komen.

De arbeidsparticipatie van SMART-Nederlanders blijft nog steeds achter. Wat nodig is, is een verantwoorde en eerlijke manier van selecteren, speciaal gericht op deze groep. SMART-selectie dus, oftewel slim selecteren. Daarbij moet vooral naar toekomstige mogelijkheden gekeken worden en niet zozeer naar in het verleden behaalde kwalificaties. Dit vraagt om een specifieke invulling van selectiemiddelen en stelt hoge eisen aan de selectie-instrumenten, de vaardigheden en de instelling van de selecteur.

Dit boek is voor ondernemers, personeelsfunctionarissen, recruiters en werving & selectie-adviseurs. Organisaties zullen zich, uit oogpunt van economische groei, moeten bezighouden met een multicultureel hrm-beleid en hoe dan ook een beroep moeten doen op het potentieel van SMART-Nederlanders.

Specificaties

ISBN13:9789047001898
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim Bloemers

Wim Bloemers is persoonlijkheidspsycholoog en filosoof. Hij publiceert regelmatig op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Ook is hij als docent verbonden aan de Open Universiteit Nederland.

Andere boeken door Wim Bloemers

Over Anton Tempelaar

Anton Tempelaar is directeur van Youmotion International Staff Consultancy, zijn eigen bedrijf gespecialiseerd in (internationale) werving & selectie, loopbaanadvies en outplacement.

Andere boeken door Anton Tempelaar

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De noodzaak van de instroom van multiculturele arbeidskrachten
2. Selectie-instrumenten
3. Efficiente, effectieve en verantwoorde personeelsselectie
4. Het effectieve selectie-interview
5. Vinden is een, binden is twee

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        SMART selecteren