Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Digitale verleiding

Hoe beïnvloedingsprofielen de online marketing op z'n kop zetten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005650
Direct te downloaden

Samenvatting

Genomineerd voor de PIM Literatuurprijs 2012!

Van de bezoekers van een gemiddelde boekwinkel loopt 25 procent daadwerkelijk met een boek naar buiten. Online marketeers schreeuwen het al van de daken als 5 procent iets koopt. Ze bereiken dus wel meer mensen online, maar zijn niet erg succesvol. Het verschil zit 'm in de beïnvloeding zoals die door goede verkopers wordt toegepast.

Maurits Kaptein ontwikkelde op basis van psychologie en technologie een manier om ook online bezoekers individueel te beïnvloeden door rekening te houden met hun persoonlijke voorkeuren, dankzij zogenaamde beïnvloedingsprofielen. De intuïtie van de rasverkoper - komt deze klant voor de specs? Voor een koopje? Omdat hij 'erbij wil horen'? - kan tegenwoordig digitaal gesimuleerd worden, zodat je voor elke bezoeker de beste verleidingsstrategie kunt inzetten. Kaptein vertelt levendig en baseert zich op cutting edge onderzoek.

Specificaties

ISBN13:9789047005650
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:28-11-2012
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (2)

Digitale verleiding
Paul Hassels Mönning | 10 januari 2013
'Digitale verleiding' beantwoordt helder de vraag hoe online verkopen naast meer bereik ook meer impact kan hebben. Maurits Kaptein combineert hierbij wetenschappelijk onderzoek (o.a. Stanford University) met diverse praktische offline en online voorbeelden. De daarbij aangehaalde beïnvloedingsprincipes zijn op zichzelf niet nieuw. Maar de online toepassing ervan betekent een wezenlijke andere, relevanter kijk op- en aanpak van online marketing.
Lees verder
De digital native neemt ons bij de hand
Hans van der Klis | 20 december 2012
Geïnspireerd door de Amerikaanse populairwetenschappelijke managementliteratuur schrijft Maurits Kaptein in zijn boek Digitale verleiding dat de online marketing voor een revolutie staat: online marketeers zullen straks beter dan de klant zelf weten hoe zij kunnen inspelen op diens wensen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
8 stemmen
5
1
0
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
‘Open cookies’
Hans van der Klis 18 december 2012 Maurits Kaptein ontwikkelde op basis van psychologie en technologie een manier om ook online bezoekers individueel te beïnvloeden door rekening te houden met hun persoonlijke voorkeuren, dankzij zogenaamde beïnvloedingsprofielen,’ zo lezen we op het omslag van het boek Digitale verleiding. En dat gaat de wereld van online marketing op zijn kop zetten, zo betoogt de auteur in een interview met Managementboek Magazine. Maar gooit de cookiewet geen roet in het eten?
interview
Maurits Kaptein: ‘We kunnen online voorspellen wat de klant gaat doen’
Hans van der Klis 18 december 2012 De online marketing staat voor een revolutie. In plaats van dat de impact van de marketing afneemt naarmate het bereik groeit, zoals historisch gezien altijd het geval is geweest bij massamedia, zullen consumenten op internet steeds persoonlijker benaderd kunnen worden. Hoe dat in zijn werk gaat, laat wetenschapper en ondernemer Maurits Kaptein zien in zijn boek Digitale verleiding.

Over Maurits Kaptein

Dr. Maurits Kaptein is wetenschapper en ondernemer, Hij promoveerde cum laude aan de TU Eindhoven en Stanford University met zijn onderzoek naar beïnvloedingsprofielen. Daarnaast is hij medeoprichter van Science Rockstars. Hij is spreker op wetenschappelijke en commerciële conferenties (TEDXUtrcht, Digital marketing Live). Wired, Blink, Emerce en Bright besteedden ruim aandacht aan zijn onderzoek.

Andere boeken door Maurits Kaptein

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Waarom dit boek?
2. Steeds meer mensen bereiken
3. Eerst maar eens gevonden worden
4. Aanbevelingen - de eerste poging tot beinvloeden
5. Hoe werkt ons brein?
6. De zes wapens van psychologische beinvloeding
7. Meer is minder
8. Een voor allen of allen voor een?
9. De uitvinding van beinvloedingsprofielen
10. Beinvloedingsprofielen in de praktijk
11. De toekomst van beinvloedingsprofielen

Bronnen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitale verleiding