Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De slimme organisatie

De toekomst van werk, leiderschap en innovatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047006138
10
Voormalig top 10Totaal 92 dagen
Evergreen410 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Mensen zijn vaak sneller dan organisaties met het adopteren van digitale technologie. Die technologie stelt ze in staat om meer te weten, sneller te reageren, beter samen te werken en meer en betere ideeën, producten en diensten te bedenken.

In dit boek laat Menno Lanting zien hoe bedrijven óók slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie. Met veel praktische tips en voorbeelden van onder meer NASA, Google en Philips laat hij zien wat je kunt doen: van virtuele teams en crowdsourcing tot serious games en feedbacksystemen.

Wat kunt u zelf morgen al direct aanpakken? Welke langetermijnstrategie is er nodig? Elke leidinggevende, professional of ondernemer moet zich deze vragen stellen. Lanting geeft antwoord en maakt de toekomst helder en bereikbaar. 'De slimme organisatie' is het sluitstuk van Lantings trilogie over digitalisering, leiderschap en organisatie. Eerder verschenen 'Iedereen CEO' en 'Connect!'. 'Connect' werd door Managementboek uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2011.

Specificaties

ISBN13:9789047006138
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (3)

De slimme organisatie
Nienke van Oeveren | 31 januari 2014
'De slimme organisatie' is het sluitstuk van Menno Lantings trilogie over digitalisering, leiderschap en organisatie. Wat zeggen onze klanten over 'De slimme organisatie'? Arjan te LinteloEigenaar Accent op ontwikkeling, organisatievernieuwer, spreker en coach Einstein zei al dat logica je van A naar B brengt en verbeelding overal.Lees verder
Nico Jong | 29 maart 2013
Veel organisaties hebben moeite zich aan te passen aan de veranderende omgeving om hen heen. Zij blijven liever doen wat zij altijd al deden, bang om te verliezen wat zij eerder opgebouwd hebben. Menno Lantings derde boek gaat over veranderen, het doorbreken van die catastrofale leercyclus en over het vinden van nieuwe en effectievere manieren van samenwerken, leidingeven en experimenteren om zo als organisatie en als professional slimmer te worden.Lees verder
Richard van der Lee | 15 februari 2013
Inspiratie met een hele grote 'I'. Dat is het eerste wat in mij opkomt na het lezen van 'De slimme organisatie' van Menno Lanting. In een duizelingwekkende vaart neemt de auteur je mee in de wereld van social media binnen en buiten organisaties, innovatief denken en alles wat verder van belang is voor de succesvolle organisaties van de toekomst.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.8 van de 5
30 stemmen
27
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (10)

tussen_droom_en_daad
TD&D: Pas op voor de eeuwige revolutie!
Haiko van der Voort 18 juni 2015 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Haiko van der Voort waarom de ‘eeuwige revolutie’ zo gevaarlijk is.
in_focus
De slimme organisatie
Nienke van Oeveren 31 januari 2014 'De slimme organisatie' is het sluitstuk van Menno Lantings trilogie over digitalisering, leiderschap en organisatie. Wat zeggen onze klanten over 'De slimme organisatie'?
in_focus
De slimme organisatie
Nienke van Oeveren 31 januari 2014 'De slimme organisatie' is het sluitstuk van Menno Lantings trilogie over digitalisering, leiderschap en organisatie. Wat zeggen onze klanten over 'De slimme organisatie'?
nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
nieuws
Lead with a Tweet
Bertrand Weegenaar 28 oktober 2013 Waardevolle boodschappen kunnen vaak verpakt zijn in een bescheiden vorm. Twitter met haar kenmerk van 140 tekens toont dat al enige jaren aan. Of het nu gaat om snel laatste nieuws, trending topics als #BlackPeet, of het eerste nieuws gemeld door @anonymous. De bedenkers van Twitter zullen hun inspanningen binnenkort bekroond zien met een beursgang. Menno Lanting twitterde er een boekje over open: Lead with a Tweet.
nieuws
Nieuwe boeken (3): op naar de toekomst
Hans van der Klis 8 maart 2013 Wie de kranten leest, krijgt haast het gevoel dat wij in het westen in een permanente crisis terecht zijn gekomen. Bedrijven en instellingen hebben met twee gigantische uitdagingen te maken: de gevolgen van de enorme schuldenberg voor de economie en de almaar sneller voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Daarom als laatste artikel in de reeks over de nieuwe boeken van dit voorjaar: wie bereidt ons voor op de toekomst?
interview
Menno Lanting: ‘IT de kelder uit, de boardroom in’
Ronald Buitenhuis 29 januari 2013 Hij scoort hoog op ‘Klout-score’ en ‘Kred Story’, toch vindt Menno Lanting zichzelf geen digitale extremist; meer een realist. ‘De toenemende digitalisering zorgt voor een verschuiving van macht. Tussen bedrijven en consumenten; binnen organisaties. De tijd dat we voorgeprogrammeerd opschoven in de organisatiepiramide is voorbij.’ Na de bestseller Connect! en Iedereen CEO verschijnt binnenkort deel drie van zijn trilogie: De slimme organisatie. Een gesprek over micro-multinationals, een nieuwe lost generation, de worsteling van bedrijven met nieuwe media, symmetrie van informatie en het toenemende gewicht van start-ups.
interview
Menno Lanting: ‘Kennis delen is macht!’
Ronald Buitenhuis 16 januari 2013 Begin februari prijkt Menno Lanting op de cover van Managementboek Magazine, om de verschijning De slimme organisatie, het derde deel uit de Lanting-trilogie, groots aan te kondigen. Indachtig het centrale thema van dat boek hier alvast enige krenten uit de pap. ‘De toegevoegde waarde van kennis delen is vele malen groter dan het risico. Kennis is niet langer macht, kennis delen is macht.’
nieuws
Managementboek Magazine 2013
Pierre Pieterse 7 januari 2013 Ook bladen moeten soms afscheid nemen van oude bekenden. Meestal alleen van rubrieken maar soms ook van de mensen die met die rubriek zijn verkleefd. Een klein overzicht van wat er in 2013 staat te gebeuren. Kortom: van oude rubrieken en dingen die voorbijgaan!
nieuws
Samen slimmer
Nienke van Oeveren 14 december 2012 Menno Lanting is bezig met het derde boek uit zijn drieluik. Connect! won de prestigieuze Managementboek van het Jaar van 2011, vorig jaar verscheen Iedereen CEO en in februari verschijnt deel 3: De slimme organisatie. Tijdens een prélaunchboekevent gaat Lanting in op de vraag hoe je social media slim inzet voor je hele organisatie.

Over Menno Lanting

Menno Lanting ondersteunt organisaties om aangesloten te blijven op de snel veranderende wereld. Hij onderzoekt doorlopend hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En hij beantwoordt de vraag welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn. Menno Lanting schreef ‘Connect!’, dat in 2011 tot Managementboek van het Jaar werd verkozen. Daarnaast schreef hij ’Iedereen CEO’, ‘De slimme organisatie’, ‘Lead with a Tweet', ‘Olietankers en speedboten’, 'De disruptieparadox' en 'Het geheim van disruptie'.

Andere boeken door Menno Lanting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De slimme organisatie