Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Rijnland veranderboekje

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789047010326
10
Voormalig top 10Totaal 41 dagen
Verkooppositie 4879Hoogste positie: 2
Direct te downloaden

Samenvatting

Verandermanagement op z’n Rijnlands. Het thema werd al eerder aangestipt, maar is inmiddels zo centraal komen te staan in onze organisaties dat het een uitwerking verdient in een apart boekje. Vrijwel alle theorie over verandermanagement gaat ervan uit dat het proces topdown moet worden ingevoerd.

Dat het middel daarmee het doel dwarsboomt, is evident voor wie Rijnlands denkt: je moet juist ruimte geven aan de professionals op de werkvloer, die als eerste zien welke kant het op moet. Peters en Weggeman leggen op hun puntige, heldere manier uit hoe het beter kan. Bij Rijnlands veranderen vallen doel en middel samen; het proces gaat sneller, het resultaat is duurzamer en het werk wordt er een stuk leuker op.

Specificaties

ISBN13:9789047010326
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2017
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (3)

Het Rijnland veranderboekje - Goed en helder
Wiemer Renkema | 7 augustus 2017
Het Rijnland veranderboekje is een goed en helder geschreven boek. De schrijvers zetten op concrete wijze uiteen wat Rijnlands veranderen is en wat de lezer kan doen om Rijnlands te veranderen binnen de organisatie.
Lees verder
Het Rijnland veranderboekje
Theo Sikkema | 19 juli 2017
De grote uitdaging die de schrijvers van dit boek, Matthieu Weggeman en Jaap Peters, voor zich hadden is om een begrip dat breed bekend is opnieuw met betekenis te laden. Een pittige taak, maar bij deze schrijvers in goede handen!
Lees verder
Het Rijnland veranderboekje
Sebastiaan van der Valk | 12 juli 2017
Breng de organisatie in handen van je vakmensen. En hoe je dat doet? Daar gaat Het Rijnland veranderboekje over! Laat vakmensen gaan over hun eigen werk en geef ze daarvoor mandaat.
Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Jaap Peters: ‘We zijn met het Rijnlands denken de hype allang voorbij’
Paul Groothengel 30 januari 2018 Tien jaar geleden brak de crisis uit. Over de hoofdoorzaak waren de meeste mensen het snel eens: het Anglo-Amerikaanse aandeelhoudersdenken. Automatisch kwam het volle licht op het Rijnlandse gedachtengoed te staan. Want zou deze management-tegenhanger een goed alternatief zijn? Jaap Peters maakt de balans op.
column
Jaap Peters - De Rijnland Trilogie
Jaap Peters 27 oktober 2017 Naast het blauwe (2009) en rode boekje (2012) nu het groene Rijnland Veranderboekje (2017). Was dat nu echt nodig? Ik denk het wel. De kennis over #Rijnlands is niet zo groot als de meeste ‘kenners’ van zichzelf denken.
preview
Het Rijnland veranderboekje
Jaap Peters 16 juni 2017 Verandermanagement op z’n Rijnlands. Het thema werd al eerder aangestipt, maar is inmiddels zo centraal komen te staan in onze organisaties dat het een uitwerking verdient in een apart boekje. Een preview.

Over Jaap Peters

Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

Inleiding

Rijnlands veranderen
1. Rijnlands veranderen is anders
2. Basisconcepten

De Rijnlandse veranderrichting
3. Horizontaal en verticaal

De Rijnlandse veranderpraktijk
4. Het voortraject
5. De invoegstrook
6. Het veranderprogramma
7. De nazorg

Epiloog
Geselecteerde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Rijnland veranderboekje