Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kleine Piketty 2

Zijn werk over kapitaal en ideologie samengevat

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789047014164
Direct te downloaden

Samenvatting

Financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser hebben in ‘De kleine Piketty 2’ het nieuwste boek van Piketty samengevat en voorzien van duiding voor de Nederlandse lezer. In 2014 brak de Franse econoom Thomas Piketty internationaal door met zijn boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, een vernieuwende en vlijmscherpe analyse van de groeiende economische en sociale ongelijkheid in de moderne wereld. Zijn boek werd een wereldwijde bestseller – ongekend voor een economisch-historisch werk van achthonderd pagina’s.

Nu is Piketty terug met het nog dikkere ‘Capital et idéologie’ (‘Kapitaal en ideologie’), waarin hij de ideologische stromingen onderzoekt die ten grondslag lagen aan die ongelijkheid. Piketty rekent af met het huidige fatalistische denken en geeft de aanzet voor een nieuwe ideologie van gelijkheid.

‘De kleine Piketty 2’ van Wouter van Bergen en Martin Visser is er voor iedereen die wel mee wil praten, maar geen tijd heeft om 1100 pagina’s te lezen.

Specificaties

ISBN13:9789047014164
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2020
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wouter van Bergen

Wouter van Bergen is financieel-economisch journalist bij De Telegraaf. Eerder werkte hij bij Nieuws van de Dag en fem Business. Hij schreef de boeken Banken, bubbels en bonussen en met Martin Visser De kleine Piketty (ruim 22.000 exemplaren verkocht).

Andere boeken door Wouter van Bergen

Over Martin Visser

Martin Visser (1971) is econoom en journalist. Hij begon zijn journalistieke loopbaan op de economieredactie van weekblad Elsevier. Sinds 1998 werkt hij voor Het Financieele Dagblad, waarin hij onder meer schreef over sociale economie, gezondheidszorg en de Nederlandse politiek. Sinds 2008 is hij correspondent in Brussel. Hij doet daar verslag van de Europese politiek en in het bijzonder van de eurocrisis.

Andere boeken door Martin Visser

Inhoudsopgave

Inleiding 6
Samenvatting Capital et idéologie
Voorwoord en inleiding 15

Deel 1. Inegalitaire stelsels en de geschiedenis 21
Deel 2. Slavenstaten en koloniën 34
Deel 3. De grote transformatie van de twintigste eeuw 53
Deel 4. Herziening van de dimensies van politiek conflict 73

Conclusie 93
Verder lezen 96

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Piketty 2