Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Waarom niemand hier belasting betaalt* *behalve jij

Hoe miljonairs profiteren van belastingparadijs Nederland

Paperback Nederlands 2022 9789047016205
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑04‑2022
22,99

Samenvatting

De eerste editie van dit boek zorgde in 2013 voor de nodige ophef; Nederland belastingparadijs, een schande en ondenkbaar. Maar Den Haag kon er niet omheen: multinationals (Google, Starbucks, Toyota, Gazprom, Siemens, de lijst is eindeloos) en buitenlandse voetballers en sterren betalen in Nederland bijkans nul belasting – terwijl Nederlandse burgers worden gestript.

Er volgden Kamervragen, onderzoeken van de Europese Commissie en journalistieke publicaties wereldwijd. Alle twijfel verdween: Nederland was niet zomaar een belastingparadijs, maar een van de grootste ter wereld!

Inmiddels zijn we Panama Papers en Pandora Papers verder, in de coronacrisis werd menig multinational van de afgrond gered met ons belastinggeld en ondertussen ontweek Pfizer miljarden euro’s belastingafdracht via Nederland. In deze geactualiseerde editie vind je naast nieuwe onthullingen – zoals tientallen muzikale wereldsterren die geen euro aan de samenleving wensen bij te dragen – de aangescherpte en beproefde ‘offshore jezelf’ bijlage. Kun jij ook profiteren van dit exclusieve belastingparadijs?

Specificaties

ISBN13:9789047016205
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:10
Verschijningsdatum:20-4-2022
Hoofdrubriek:Personal finance

Over Martin van Geest

Martin van Geest is financieel-economisch journalist en schrijft voor onder meer 'Het Financieele Dagblad', 'Quote', 'Het Parool' en 'Nieuwe Revu'. Hij was jarenlang betrokken bij het samenstellen van de 'Quote 500'.

Andere boeken door Martin van Geest

Over Joost van Kleef

Joost van Kleef is financieel-economisch journalist en schrijft voor onder meer 'Het Financieele Dagblad', 'Quote', 'Het Parool' en 'Nieuwe Revu'. Hij was jarenlang betrokken bij het samenstellen van de 'Quote 500'.

Andere boeken door Joost van Kleef

Over Henk Willem Smits

Henk Willem Smits sprak Sjoerd Kooistra de afgelopen tien jaar regelmatig voor Quote, Het Parool, Nieuwe Revu en Het Financieele Dagblad.

Andere boeken door Henk Willem Smits

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom niemand hier belasting betaalt* *behalve jij