Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Motiveren zonder controleren

Aan de slag met zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!

Paperback Nederlands 2021 9789048640041
Verkooppositie 1306Hoogste positie: 439
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Lijken je medewerkers te weinig gemotiveerd? Voor hun dagelijkse werk, voor die organisatieverandering, voor een groot project...­? Of kan je zelf wel een motivatieboost gebruiken? Wanneer lukt het je niet om anderen en jezelf op het werk te motiveren? Schiet de bonus tekort en is het moeilijk om de juiste feedback te geven?

Dit boek vertelt leidinggevenden, managers, bedrijfsleiders, hr-medewerkers, preventieadviseurs en iedereen die beter en efficiënter wil motiveren, meer over de ZelfDeterminatieTheorie (ZDT) van Deci en Ryan. Deze theorie werd ontwikkeld op basis van jarenlang, wereldwijd, wetenschappelijk onderzoek. Maar ZDT spreekt vooral aan omdat het een praktisch bruikbare theorie is: je kan ermee aan de slag om je team en de hele organisatie niet alleen 'meer', maar vooral ook 'beter' te motiveren. ZDT focust op een kwalitatief hoogstaande vorm van motivatie. Ze doorprikt bijvoorbeeld de mythe dat intrinsieke motivatie altijd de beste vorm van motivatie is en stelt een handig ABC van motivatie voorop.

Op basis van deze principes en aan de hand van oefeningen en voorbeelden uit de praktijk komt een hele set van tools aan bod die je op weg zetten om anderen en jezelf op het werk te motiveren - en niet zomaar motiveren, maar zonder te controleren. Zo voelen medewerkers zich een pak beter in hun vel, is er minder kans op stress, burn-out en turn-over en zullen ze beter presteren. En dat zorgt voor een boost voor de medewerkers én de organisatie!

Specificaties

ISBN13:9789048640041
Trefwoorden:motiveren, motivatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hermina Van Coillie

Dr. Hermina Van Coillie is Senior Consultant & Motivation Expert bij Otolith, een adviesbureau dat organisaties naar een hoger niveau van functioneren tilt. Ze doctoreerde aan de KU Leuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheidspsychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen. Als onderzoeksexpert binnen het onderzoekscentrum van Securex schreef ze ettelijke wetenschappelijke artikelen, white papers en rapporten en verscheen ze vaak in de pers. Ze is een veelgevraagd spreekster over de ZDT en linkt motivatie aan onderzoeksthema’s zoals change, stress en leidinggeven. Ze is ook docent aan de Ehsal Management School en de Arteveldehogeschool.

Andere boeken door Hermina Van Coillie

Over Anja Van den Broeck

Prof. Anja Van den Broeck is werkzaam aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de KU Leuven. In haar onderzoek bestudeert ze hoe en onder welke voorwaarden werknemers optimaal kunnen functioneren op de werkvloer. De zelfdeterminatietheorie vormt de kern van haar onderzoek. Ze bestudeert daarnaast welzijn, burn-out, engagement en job design. Ze publiceerde in de belangrijkste wetenschappelijke tijdschriften in management en arbeidspsychologie en deelt daarnaast graag haar inzichten met organisaties en het ruime publiek.

Andere boeken door Anja Van den Broeck

Inhoudsopgave

Voorwoord
Getuigenissen

1 Waarom motiveren volgens de zelfdeterminatietheorie

Deel 1: De basisprincipes van de zelfdeterminatietheorie
1 De metatheorie van ZDT: Wat je denkt, is wat je krijgt
2 Autonome en gecontroleerde motivatie: ‘Willen versus moeten’ maakt een wereld van verschil
3 De basisbehoeften: Het ABC van motivatie

Deel 2: Tools om aan de slag te gaan met de zelfdeterminatietheorie
1 Persoonlijke verschillen in motivatie
2 Het ideale salaris volgens ZDT
3 ABC-proof job design
4 Kunnen collega’s en klanten ook motiveren
5 Motiverend leidinggeven

Referenties
Dankwoord
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Motiveren zonder controleren