Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voor de verandering

Over leidinggeven aan organisatieverandering

Paperback Nederlands 2010 9789052617855
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Organisatieverandering is dagelijkse kost voor moderne managers. Maar daarmee is het nog geen gesneden koek. Welke emoties, belangen, dynamiek en dilemma's komt u tegen? Hoe herkent u deze en hoe gaat u er effectief mee om?

De veranderprincipes in deel 1 geven antwoord op vragen als: Hoe maakt u weerstand tot uw bondgenoot? Welke aanpak vergt uw verandering en hoe maakt u daar een succes van? Hoe bouwt u een sterk veranderteam rond uw persoonlijke talenten?

Deel 2 bespreekt organisatieverandering per thema: Het ontwikkelen van een effectieve en vitale strategie. Leiden van een reorganisatie en het winnen van vertrouwen bij alle partijen. De weg naar cultuurverandering vinden aan de hand van een kompas.

Verbindend thema is hoe energie voor de verandering kan weglekken én is op te wekken. En hoe u dit als leidinggevende beïnvloedt. Het boek biedt vernieuwende inzichten, aanpakken, 'best practices' en checklists voor de verandermanager. De praktijktests en planningsformulieren completeren het tot een ideaal instrument voor zelfcoaching.

Specificaties

ISBN13:9789052617855
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

3.8 van de 5
8 stemmen
3
2
1
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Een gesprek met drie 'veranderauteurs'
Walter van Hulst 17 augustus 2006 Wat is dat toch met veranderen? We weten met z’n allen dát het moet, maar nog steeds niet precies hóe, alle seminars met deskundigen, collegereeksen door hoogleraren, en wijsheden van goeroes ten spijt.
achtergrond
Een echt veranderingsproces heeft alleen maar een begin - Een gesprek met drie 'veranderauteurs'
Walter van Hulst 17 augustus 2006

Over Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer is gespecialiseerd in vernieuwen met professionals. Hij ziet thema’s als strategie, cultuur, leiderschap, intern advies of zelforganisatie als patronen in denken en doen. Hij adviseert en coacht leiders en (teams van) professionals bij het ontdekken en realiseren van waardevollere patronen. Zijn proefschrift over vernieuwen met professionals is in 2013 verkozen tot Ooa Boek van het Jaar. Hij is kerndocent ‘Meesterschap in Adviseren’ bij AOG School of Management. Verder deelt hij zijn ideeën graag in ontwikkelprogramma’s van bijvoorbeeld SIOO, Nyenrode Business Universiteit of in company. Voorts is Paul lid van de Wetenschappelijke Raad van de Ooa (Orde van organisatiekundigen en –adviseurs). In de tachtiger jaren studeert hij economie en psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkt hij als organisatieadviseur bij Holland Consulting Group in Amsterdam. In 1992 sluit hij zich aan bij het adviesbureau Cordes als partner. Sinds 2012 werkt hij als zelfstandig adviseur.

Andere boeken door Paul Kloosterboer

Inhoudsopgave

Ten geleide

Deel 1 - Veranderprincipes

1. Weerstand als bondgenoot
2. Van aanpakken weten
3. Stuurbekrachtiging

Deel 2 - Thema's organisatieverandering

4. Hoog Rendement Strategie ontwikkelen
5. Reorganiseren met vertrouwen
6. Kompas voor cultuurverandering

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voor de verandering