Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gedraag je!

Effectief beïnvloeden van gedrag op de werkvloer

Paperback Nederlands 2012 9789052619712
Voormalig top 100Totaal 75 dagen
Niet leverbaar.
25,50

Samenvatting

'Gedraag je!' is wat we zo nu en dan graag tegen medewerkers, collega's en bazen zouden willen roepen. Maar meestal laten we dat verstandig achterwege. Het gedrag van de mensen om ons heen beïnvloeden en, als het even kan, permanent veranderen zit er met deze uitroep niet in.

Maar wat zou in zulke gevallen wel handig zijn? 'Gedraag je!' leert u hoe u ineffectief gedrag en gedragsfrustraties omzet in efficiënte processen, handelingen en effectieve teams. Aan de hand van recente inzichten uit sociale netwerktheorieën, sociobiologie en neurowetenschappen legt de auteur van 'Gedraag je!' uit hoe gedrag ontstaat, zichzelf handhaaft en zich op de werkvloer ontwikkelt. Gecombineerd met onconventionele interventietechnieken biedt dit boek een nieuw perspectief op de hedendaagse medewerker en zijn of haar gedrag.

Samenwerken was nog nooit zo interessant!

Specificaties

ISBN13:9789052619712
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-9-2012
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Gedraag je!
Erik de Vries | 19 december 2012
De opmars van de sociale- en neurowetenschappen gaat ook aan het managementgilde niet ongemerkt voorbij. In het voetspoor van Dick Swaab, Daniel Kahnemann en hun vele populair-wetenschappelijk opererende collega’s verschijnen er de nodige boeken over gedragsverandering en interventies op de werkvloer. Gedraag je! van Gerald Morssinkhof is hier een exponent van, en een goede ook!
Lees verder
Gedraag je!
Nico Jong | 2 november 2012
Veranderingen zijn pas een feit als er zichtbaar ander gedrag optreedt. Nog steeds heeft zo'n driekwart van alle veranderingsoperaties niet de gewenste uitwerking. Mogelijk is dit te wijten aan het heersende paradigma van de inhoudelijke motivering. Dat vertrekt vanuit een nieuwe ambitie en gebruikt uitleggen en overtuigen als instrumenten om dat doel te realiseren. Gedrag volgt dan de nieuwe ambitie en als het niet lukt, gaat men gewoon verder met uitleggen en overtuigen. In 'Gedraag je!' kijkt en denkt Gerald Morssinkhof vanuit een ander paradigma. Hij begint bij de mechanismen van menselijk gedrag, de gedragsprincipes. Sluit je daarbij aan en gedragsverandering is mogelijk. Doe je dat niet, dan ontstaat er gedoe en is herstelwerk nodig.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Gerald Morssinkhof: ‘Mensen zijn niet op beleid georiënteerd maar op elkaar’
Erik de Vries 17 december 2012 Wat zouden we soms graag gewoon even ‘gedraag je’ willen zeggen tegen medewerkers, tegen collega’s, en tegen bazen. Maar meestal doen we dat gelukkig niet, want de kans dat er wordt geluisterd, is minimaal. En al wordt er wel geluisterd, de kans dat dat dan effect sorteert, is minder dan minimaal. Wat dan wel? Gerald Morssinkhof weet raad! Wie iets wil veranderen, heeft kennis nodig van menselijk gedrag.

Over Gerald Morssinkhof

Gerald Morssinkhof was docent, trainer, manager en ondernemer. Hij bezocht veel organisaties en steunde hen bij het verbeteren van hun situatie. Met humor, scherpte en relativeringsvermogen was hij een graag gehoord spreker. Gerald Morssinkhof is overleden op 13 augustus 2019.

Andere boeken door Gerald Morssinkhof

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Hoe pak jij het aan? Acht cases
3. Wie bepaalt mijn gedrag?
4. Cases en oplossingen
5. De opstelling van de manager
6. Onconventionele veranderingstechnieken

Nawoord
Inspiratielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedraag je!