Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als vriendelijk nou belangrijk is…

Met de Tolteken op pad naar klantgerichte publieke dienstverlening

Paperback Nederlands 2010 9789058505767
Niet leverbaar.
20,-

Samenvatting

Excellente publieke dienstverlening is vriendelijk, snel en gericht op de behoefte van klanten. Dat is vanzelfsprekend, maar gaat niet vanzelf. Niet voor een dienstverlener en niet voor een publieke organisatie.

Een dienstverlener kan met hulp van de inzichten van de Tolteken leren minder gevoelig te worden voor storende elementen. Vriendelijk zijn is te oefenen door een spiritualiteit van het dagelijkse leven te ontwikkelen die gericht is op persoonlijk evenwicht. Dan is een klantvriendelijke bejegening makkelijker vol te houden, ook als de omstandigheden minder ideaal zijn.

Een organisatie kan leren klantgerichter te worden door meer van 'buiten naar binnen' te werken: eerst luisteren naar de behoeften van klanten en daarna realistische en concrete beloften (servicenormen) doen over de kwaliteit van de dienstverlening. Door deze servicenormen transparant en op de plek van de dienstverlening te openbaren, gaan medewerkers naar die servicenormen presteren.

In de publieke sector wordt veel gesproken over klantgerichtheid, de klant centraal stellen en over bejegening. "Walk your talk!' Met twee effectieve tools op pad naar klantgerichte dienstverlening, de inzichten van de Tolteken voor de dienstverlener en servicenormen voor de organisatie. Samen sta je sterker.

Specificaties

ISBN13:9789058505767
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:177
Druk:1
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (2)

Als vriendelijk nou belangrijk is…
Robbert Bosch | 11 januari 2012
Klantgerichte dienstverlening is een vak op zich. Dat bewijst Frank Faber overtuigend met zijn boek 'Als vriendelijk nou belangrijk is...'. Het boek is direct toepasbaar voor (publieke) organisaties die hun dienstverlening klantgericht willen verbeteren, maar de titel en de subtitel, 'Met de Tolteken op pad naar klantgerichte publieke dienstverlening', hadden dit sterker mogen ondersteunen.
Lees verder
Als vriendelijk nou belangrijk is…
Enrico Sterken | 22 juni 2011
Het boek 'Als vriendelijk nou belangrijk is…' van Frank Faber biedt concrete handvatten om publieke dienstverlening klantgericht te maken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frank Faber

Frank Faber is econoom, met een carrière in het onderwijs en de publieke sector. Hij was onder meer sociaal- en financieel adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken in de Zeshoek, specialiseerde zich in bedrijfsvoering van overheidsorganisaties en in de publieke dienstverlening. Hij acht het voor iedere publieke organisatie van groot belang om de beleidsterm ‘klantgerichtheid’ concreet te maken en te vertalen in voor klanten herkenbare kwaliteit.

Andere boeken door Frank Faber

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Als vriendelijk nou belangrijk is ... zelfreflectie stimuleren
2. De (beleids)omgeving van het Servicehuis
3. Luisteren naar klanten
4. Klachten: voorkomen is beter dan genezen
5. Zeggen wat u doet ... en doen wat u zegt
6. De klant voorop: vernieuwing in de bedrijfsvoering
7. De cultuur in een organisatie
8. Servicenormen in verschillende sectoren van het publieke domein

Summary
Nawoord
Bijlagen
Literatuurlijst
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als vriendelijk nou belangrijk is…