Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

TMap NEXT Business Drive Test Management

E-book Epub met watermerkbeveiliging Engels 2012 9789075414509
Direct te downloaden

Samenvatting

Het testen van IT-systemen heeft als toegevoegde waarde dat er vertrouwen in het IT-systeem ontstaat en dat door het vinden van fouten schade kan worden voorkomen. Omgekeerd is het zo dat niet of onvoldoende testen kan leiden tot (imago)schade en tot vertrouwensverlies.

Voorbeelden van situaties waarin, vaak door onvoldoende testen, incidenten ontstaan met schade of vertrouwensverlies, zijn regelmatig in de media te vinden. Testen kan lang duren, zeker in de ogen van een ongeduldige marketingmanager die zijn product zo snel mogelijk naar de markt wil brengen of de overheidsmanager die voor een wettelijke datum het systeem werkend moet hebben.

Iedere organisatie of IT-project heeft hierin haar eigen eisen. Naast de duur van het testen zijn de testkosten van belang. Hoge testkosten zullen de opbrengst van het gebruik van het nieuwe IT-systeem verminderen.

Dit boek leert hoe testen bestuurbaar wordt voor de opdrachtgever. Testen als deel van IT dient de bestuurbaarheid en verantwoording hiervan ook te bieden: de zogenaamde Test-Governance. Het uitgewerkte Business Driven Test Management (BDTM) geeft hier invulling aan en aan het vinden van een goede balans tussen veel-testen, sneller in productie gaan en minder kosten maken.

Dit boek is bedoeld om zowel de opdrachtgever en de geïnteresseerde (aankomende) testmanager beide kanten van de testopdrachtmedaille te laten zien. Daarom wordt in de eerste drie hoofdstukken ingegaan op testen in een brede context. Vervolgens wordt het BDTM-concept specifiek voor opdrachtgevers uitgewerkt in hoofdstuk 4. De testmanager die meer geïnteresseerd is in details van de BDTM-werkwijze wordt dit in hoofdstuk 5 uitgelegd.

Dit boek is een BDTM-specifieke uitwerking van het testhandboek 'TMap Next - voor resultaatgericht testen'. Dit zeer volledige testhandboek is basiskennis voor alle bij testen betrokken functionarissen, zoals onder andere opdrachtgevers, testmanagers, testanalisten, testuitvoerders en gebruikers.

Specificaties

ISBN13:9789075414509
Taal:Engels
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Sogetibooks
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2012
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Leo van der Aalst

Leo van der Aalst is een zeer ervaren internationale testconsultant.

Andere boeken door Leo van der Aalst

Over Rob Baarda

Rob Baarda heeft jarenlange ervaring als testconsultant en is een ervaren internationaal spreker over testen

Andere boeken door Rob Baarda

Over Ewald Roodenrijs

Ewald Roodenrijs is een expert in testmanagement en in het professioneel inrichten van testen

Andere boeken door Ewald Roodenrijs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        TMap NEXT Business Drive Test Management