Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Business Spiritualiteit Magazine 4 - Creativiteit in organisaties

Ingenaaid Nederlands 2008 9789077983409
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Zakendoen heeft alles met fantasie te maken, maar in de praktijk krijgt het denken prioriteit. Voor creativiteit is weinig ruimte. Kunst heeft vaak weinig van doen met zakelijkheid. Maar Plato toont het belang van de schoonheid in het staatsbestuur. Hij benadrukt dat inzicht leidt tot gemeenschappelijkheid. Het brengt de mensen bij elkaar en het schept waardering voor elkaar. Deze samenhang van inzicht, waardering en gemeenschappelijkheid is voor Plato de essentie van een goed management dat schoonheid uitstraalt.
In feit dringt kunstzinnigheid in alle dimensies van ons leven en van onze organisaties door. In het leiderschap, in het familiebedrijf, in outsourcing, in de Afrikaanse cultuur met hun fijngevoeligheid voor de ontmoeting, in de dans en in de schilderkunst. Over al deze uitingsvormen van de schoonheid en gedaanten van de kunst wil dit nummer van Business Spiritualiteit Magazine u verrijken.

Specificaties

ISBN13:9789077983409
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:62
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

You have the watch, we have the time
Bent u een van de twee miljoen Cultural Creatives?
Waarin schuilt de kracht van het familiebedrijf?
'Ik geloof oprecht dat iedere mens een genie is'
Mijn creativiteitsmonster - Column
Leiderschap als kunst en de organisatie als kunstwerk
Willeke Hendrikx kleurt haar ziel naar buiten
Blaas de levensadem in uw bedrijf
Boekrecensies van Paul de Blot
Zingeving voorkomt burn-out
U danst, dus u bestaat

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 4 - Creativiteit in organisaties