Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lang leve de Nederlandse industrie!

Kan de Nederlandse leeuw de Aziatische tijger verslaan?

Gebonden Nederlands 2008 9789078210092
Niet leverbaar.
28,50

Samenvatting

Wat heeft Nederland groot gemaakt, hoe overleven we de 'economische Aziatische tsunami', hoe ziet de toekomst van onze industrie er uit, en welk soort leiderschap past hier het beste bij?

In dit boek geeft Steven Blom antwoord op deze vragen. Hij heeft zelf een heel leven in de industrie doorgebracht. Hij beschrijft wat hij heeft geleerd bij Amerikaanse bedrijven als Mars en Johnson & Johnson en bij het Japanse bedrijf Fuji Photofilm, waar hij de eerste productiedirecteur was in de Tilburgse vestiging. Daarna richtte hij Blom Consultancy op dat inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen in België, Duitsland en Hongarije. Hij bracht zijn ervaringen met World Class Manufacturing en verbetermanagement in de praktijk bij vele honderden bedrijf.

Dit boek werpt zijn licht ver vooruit in de 21e eeuw en is een must voor iedere manager die verder wil kijken dan de huidige situatie. Steven Blom vertelt aanstekelijk, en steeds vanuit de rotsvaste overtuiging: de Nederlandse leeuw kan de Aziatische tijger wel degelijk aan!

Specificaties

ISBN13:9789078210092
Trefwoorden:Azië
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:88
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2022
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (1)

recensie
Lang leve de Nederlandse industrie!
John Daamen | 28 augustus 2008
Aan de welvaart waarvan we heden ten dage in Nederland nog profiteren, heeft de industrie van Nederland een belangrijke bijdrage geleverd. Desondanks zien velen Nederland niet meer als industrieland volgens de auteur van 'Lang leve de Nederlandse industrie!', Steven Blom. Nederlandse bedrijven zouden niet meer kunnen concurreren met lagelonenlanden. Dit beeld nu is volgens de auteur onjuist en hij draagt in zijn boek de filosofie en methodiek World Class Manufacturing aan, waarmee zijns inziens Nederland concurrerend kan blijven. Daarnaast doet Blom een appèl op de leiding.
Lees verder

Inhoudsopgave

Inleiding: onze uitdaging

1. Nederlands roemrijke industriële erfgoed
2. Verloren zelfvertrouwen
3. Van parels, gazellen, uitdagingen en ambities
4. World Class Manufacturing
5. 'Ik ben, omdat wij bestaan' - bedrijfsleiderschap in de 21e eeuw

De Nederlandse tijger kan de Aziatische tijger wel degelijk aan
De auteur over de auteur
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lang leve de Nederlandse industrie!