Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 64% korting

De belofte van Laagland

Gebonden Nederlands 2010 9789079138043
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
27,50
9,95
VOORDEEL - 64% korting

Samenvatting

'De belofte van Laagland' is een maatschappelijke roman over een klein land (Laagland) dat verstrikt raakt in hebzucht en regelzucht. Een spannend en confronterend boek over een groep mensen die elkaar bij toeval treffen en steeds meer vervreemden van hun organisaties en hun samenleving, totdat ze de handen ineen slaan en de koplopers van de samenleving mobiliseren. Laagland blijkt over een enorm onontdekt reservoir met unieke talenten en tomeloze innovatiekracht te beschikken: de belofte van Laagland.

Freek van Vlissingen (de premier van Laagland) en Marlies van Heemskerk, (projectleider van een GGD) ontpoppen zich onafhankelijk van elkaar tot leiders van een beweging waar 'niet weten' de beste gids blijkt te zijn. Ze verzetten zich tegen een samenleving die het zicht op zijn belofte kwijt is. Samen met honderden koplopers trekken ze zich twee dagen terug, elk op een ander Laagland eiland, om het tij definitief te keren. Tijdens de zonsopgang na midzomernacht vindt op het strand van een van de eilanden een wonderlijke ontknoping plaats en ziet het Laagland Manifest het levenslicht.

Het boek laat zien hoe organisaties en een samenleving als EGOsystemen zijn gaan functioneren. Het laat echter ook zien hoe eenvoudig duurzame en dynamische ECOsystemen te verwezenlijken zijn met behulp van de koploperstrategie. De koploperstrategie maakt optimaal gebruik van de talenten en ervaringen van hen die voorbij hun eigen grenzen denken en handelen. Een vermogen dat ieder mens eigen is. Daarom is dit boek voor iedereen herkenbaar en gaat het iedereen aan.

Specificaties

ISBN13:9789079138043
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:269
Druk:1
Verschijningsdatum:1-4-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

De belofte van Laagland
Mady Meijer | 26 juli 2011
'De belofte van Laagland' van Robert Coppenhagen is een maatschappelijke roman over een klein land met zeer opvallende overeenkomsten met ons eigen kikkerlandje. Het is een pakkend en herkenbaar boek over een groep mensen die elkaar bij toeval treffen en ieder worstelt met zijn eigen dilemma's. Zij vormen een 'actiegroep' met als doel de koplopers van de samenleving te mobiliseren. Dan blijkt Laagland over inwoners te beschikken die overlopen van talent en innovatiekracht: de belofte van Laagland.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
9 stemmen
8
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Robert Coppenhagen over koplopers
Ronald Buitenhuis 29 september 2010 ‘Er zijn altijd al mensen die dóen waarvan andere mensen zeggen: "Zo zouden we het moeten aanpakken."’ Robert Coppenhagen noemt ze de koplopers in zijn maatschappelijke roman De belofte van Laagland. Hij vertelt M&L hoe de maatschappij gebruik kan maken van deze koplopers. ‘De jeugd snapt het drommels goed.’

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De belofte van Laagland